Lenkija, Baltarusijos sraigtasparniams pažeidus jos oro erdvę, stiprina rytinę sieną | kl.lt

LENKIJA, BALTARUSIJOS SRAIGTASPARNIAMS PAŽEIDUS JOS ORO ERDVĘ, STIPRINA RYTINĘ SIENĄ

  • 2

Lenkija ketvirtadienį paskelbė sustiprinsianti rytinės sienos stebėjimą, praėjus dviem dienoms po to, kai du Baltarusijos kariniai sraigtasparniai pažeidė jos oro erdvę.

„Rusija ir Baltarusija stiprina spaudimą pasienyje, didina provokacijų skaičių, ir mes turime suvokti, kad šis skaičius didės“, – sakė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

„Šiandien Lenkijos sienos ir Lietuvos siena yra laisvojo pasaulio sienos, tramdančios despotizmą iš rytų“, – pridūrė jis, Suvalkuose, šalies šiaurės rytuose, priėmęs Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą.

M. Morawieckis taip pat teigė, kad Varšuva turi informacijos apie maždaug 4 tūkst. samdinių bendrovės „Wagner“ kovotojų, šiuo metu esančių Baltarusijos teritorijoje.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) sakė, kad šalies rytinei sienai su Baltarusija sustiprinti buvo dislokuota daugiau karinių sraigtasparnių.

„Jei tai pateisinama, kariai panaudos savo ginklus“, – pridūrė M. Blaszczakas.

Antradienį du Baltarusijos sraigtasparniai nedideliame aukštyje pažeidė Lenkijos oro erdvę, o pasienio teritorijos gyventojai užfiksavo jų buvimą ir pasidalijo vaizdo įrašais socialiniuose tinkluose.

Lenkijos kariuomenė iš pradžių neigė, kad buvo padarytas pažeidimas, o vėliau tą pačią dieną paskelbtame pareiškime tai patvirtino.

Jų pirminis atsakas sulaukė opozicijos kritikos ir raginimų gynybos ministrui atsistatydinti.

NATO narė Lenkija yra rytiniame aljanso flange.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Matyt, blauzdos per skystos. Bijo kad vagneriai Suvalkų nepaimtų. O tai paklius Nausėda i nelaisvę, teks paskui į Paleckį mainyti...

Raketa

Tai ko nenukepe tu gudijos kledru? Issigando?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS