Lenkija demonstruoja raumenis ir siunčia žinutę Rusijai: mes šventai ginsime savo sienas | kl.lt

LENKIJA DEMONSTRUOJA RAUMENIS IR SIUNČIA ŽINUTĘ RUSIJAI: MES ŠVENTAI GINSIME SAVO SIENAS

  • 16

Lenkija surengė didžiausią karinį paradą nuo Šaltojo karo laikų. Juo minimos Lenkijos pergalės prieš Sovietų Sąjungą Varšuvos mūšyje 103 metinės. Plačiau – LNK reportaže.

Šalis turi, kuo pasigirti. Pastaraisiais metais Lenkija tapo viena iš pirmaujančių karinių jėgų Europoje. Kai 2014 m. Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, Lenkija išleido milijardus naujai karinei technikai.

„Tai ne tik proga pagerbti Varšuvos didvyrius ir padėkoti šių dienų kariams, kad jie gina tėvynę. Tai puiki proga parodyti jėgą, kad Lenkija tapo pagrindine žaidėja tarptautinėje arenoje. Laikai, kai mūsų kariai turėjo gėdytis senos, atgyvenusios technikos, praėjo. Šiandien mes parodome savo jėgą ir modernumą“, – teigė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczak.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Šiemet šalis padidina pajamas gynybai iki 4 proc. nuo BVP. Tai aukščiausias rodiklis visame NATO. Lenkija lenkia net Ameriką. Parade demonstruojama naujausia Lenkijos technika, įskaitant Amerikos, Pietų Korėjoje pagamintus tankus, raketų paleidimo įrenginius.

Parado dydis atspindi prie Lenkijos sienos tvyrančią įtampą. Jau antri metai šalia vyksta Rusijos karas Ukrainoje, o ištikimiausia Rusijos sąjungininkė Baltarusija nuolatos vykdo provokacijas, įskaitant „Wagner“ samdinių priglaudimą.

Mes, lenkai, savo sienas visada laikome šventomis ir jas saugosime.

Surengdama didžiulę galios demonstraciją, Varšuva siunčia žinią, kurią Rusija ir Baltarusija privalo suprasti.

„Dabar ir ateityje svarbiausias klausimas Lenkijai yra saugumas. Jau antri metai palei rytinę sieną vyksta karas, atnešęs Ukrainai vien skausmą ir kančią. Mes įsitraukę į pagalbą Ukrainai, didvyriškai kovojančiai prieš rusų okupantus. Ukrainos gynėjai kasdien sulaiko rusų puolimą. Mes, lenkai, savo sienas visada laikome šventomis ir jas saugosime“, – teigė Lenkijos prezidentas Andrzej Duda.

Tuo pačiu Lenkija ruošiasi už kelių mėnesių vykstantiems parlamento rinkimams. Tad šis paradas valdančiųjų siekis įtikinti žmones, kad šie įsipareigoję užtikrinti saugumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Supratau

Vatai jei netarnauji esi fašistas

Bravo, Lenkija

Pavydžiu lenkams tokios tvirtos, stuburą turinčios valdžios, kurios misija- patriotizmas, pagarba ir pagalba savo tautai. Lenkija netūpčioja ir nekrūpčioja prieš pasyviąją ES, nekviečia atbėgėlių afrikiečių, musulmonų Tik pagarba ir susižavėjimas.

tai

Do Wilno, do Wilno.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS