Lenkija gavo pirmąją amerikietiškų tankų „Abrams“ siuntą | kl.lt

LENKIJA GAVO PIRMĄJĄ AMERIKIETIŠKŲ TANKŲ „ABRAMS“ SIUNTĄ

  • 6

Lenkija trečiadienį gavo pirmąją JAV pagamintų pažangių tankų „Abrams“ siuntą, pranešė gynybos ministras, šaliai didinant savo karinius pajėgumus Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje.

Varšuva iš JAV iš viso užsakė 366 tankus „Abrams“, o pirmąją partiją sudaro 14 tankų, kurie atgabenti į Ščecino uostamiestį.

„Pirmieji tankai jau yra Lenkijos teritorijoje, tai svarbi diena Lenkijos kariuomenei“, – žurnalistams sakė  Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas).

„Šiais metais turėsime daugiau tankų ir jie sudarys „Abrams“ tankų batalioną“, – sakė M. Blaszczakas, pavadinęs „Abrams“ geriausiais tankais pasaulyje.

Ši siunta yra dalis 1,4 mlrd. JAV dolerių (1,3 mlrd. eurų) vertės sandorio dėl 116 tankų „M1A1 Abrams“, kuriuos anksčiau naudojo JAV jūrų pėstininkų korpusas.

Pernai Lenkija iš JAV įsigijo dar 250 tankų „Abrams“, kurie, pasak ministro, turėtų būti pristatyti 2024 metų pabaigoje.

„Ne kiekviena šalis gali turėti tokius tankus, Lenkija yra pirmoji šalis už Jungtinių Valstijų ribų, kuri turės moderniausios versijos „Abrams“ tankus“, – pridūrė M. Blaszczakas.

Lenkija, NATO ir ES narė bei tvirta Ukrainos sąjungininkė, sausį paskelbė, kad šiais metais planuoja didinti išlaidas gynybai iki 4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). 

Varšuva yra pasirašiusi keletą ginkluotės sutarčių, įskaitant susitarimus su Jungtinėmis Valstijomis ir Pietų Korėja, iš kurios užsakė tankus „K2 Black Panther“ ir haubicas K9.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pakrante

Anonimas tuoj apsitries !

Anonimas

Tai jau galės traukti į Maskvą....o ten vel gaus į maulę, kaip visada.

Tik

Lenkija yra po ta pačia imperializmo dvasia ar neišeis tai į blogą kaimynams, vėliau kai ruskis bus nuleistas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS