Lenkija kelia bylą Rusijai dėl užsitęsusio prezidentinio lėktuvo katastrofos tyrimo | kl.lt

LENKIJA KELIA BYLĄ RUSIJAI DĖL UŽSITĘSUSIO PREZIDENTINIO LĖKTUVO KATASTROFOS TYRIMO

  • 2

Lenkijos vyriausybė sako kelianti bylą Rusijai Jungtinių Tautų (JT) aukščiausiame teisme dėl tebesitęsiančio 2010 metų Lenkijos prezidentinio lėktuvo katastrofos Rusijoje tyrimo ir Maskvos atsisakymo perduoti jai lėktuvo liekanas.

Velionio prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačinskio) brolis dvynys Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), valdančiosios partijos lyderis, dėl šios katastrofos kaltina Maskvą. Šios nelaimės kaltininkų išaiškinimą ir lėktuvo liekanų sugrąžinimą, kad Lenkija galėtų atlikti savo tyrimą, jis įtraukė į savo politinę darbotvarkę.

Rusijos prokurorai nenori atiduoti lėktuvo liekanų, sakydami, kad tyrimas nebaigtas.

Tuo metu aviacijos ekspertai tvirtina, kad prezidentinio lėktuvo katastrofa buvo nelaimingas atsitikimas.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis (Vitoldas Vaščykovskis) trečiadienį sakė, kad Lenkija ruošia skundą Hagos Tarptautiniam Teisingumo Teismui (TTT) Nyderlanduose.

1945 metais įsteigtas Tarptautinis Teisingumo Teismas yra pagrindinis JT teisingumo organas, sprendžiantis ginčus tarp valstybių ir konsultuojantis teisiniais klausimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ką rusai netems tyrimo, nes patys ir numušė lenku lėktuvą. Dabar bijo kad neišaiškėtų tiesa

Anonimas

jau nusibodo durnių laivas,jau ten viskas senai pasibaigė,o vėl iš kitos pusės ir lietuvoje landzbergis su savo debilais dar kariauna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS