Lenkija pasitelks kariuomenę ir policiją maru užsikrėtusiems šernams naikinti | kl.lt

LENKIJA PASITELKS KARIUOMENĘ IR POLICIJĄ MARU UŽSIKRĖTUSIEMS ŠERNAMS NAIKINTI

Lenkijos žemės ūkio ministras Janas Krzysztofas Ardanowskis (Janas Kžyštofas Ardanovskis) trečiadienį pasiūlė leisti kariams ir policininkams medžioti šernus, užsikrėtusius afrikiniu kiaulių maru, ir tokiu būdu prisidėti prie kovos su liga, kuri netikėtai išplito iš šalies rytų į vakarus.

Pasak J. K. Ardanowskio, vyriausybės parengtas įstatymo projektas taip pat numato bausmes visiems asmenims, trukdantiems prevenciškai naikinti gyvūnus – pavyzdžiui, aplinkosaugos aktyvistams.

Pirmieji šernų užsikrėtimo maru atvejai Lenkijos rytuose buvo užfiksuoti pernai; manoma, kad liga buvo pernešta iš kaimyninės Ukrainos. Paveiktos teritorijos iš karto buvo aptvertos, bet maras išplito, todėl teko sumedžioti apie 180 tūkst. šernų.

Šį žingsnį pasmerkė aplinkosaugininkai, mėginę jam sutrukdyti.

Virusas praėjusią savaitę buvo aptiktas negyvo šerno maitoje maždaug už 100 km nuo Vokietijos sienos esančiame vakariniame regione, kur taip pat yra daug kiaulininkystės ūkių. Teritorija šiuo metu izoliuojama, tačiau masinis šernų naikinimas bus neišvengiamas, lenkų radijui „Radio 1“ teigė J. K. Ardanowskis.

Jis pridūrė, kad artimiausiomis savaitėmis pateiks įstatymo projektą parlamentui ir prašys išnagrinėti teisės aktą skubos tvarka. Kol kas neaišku, kada įsigaliotų įstatymas, jeigu jam bus pritarta.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Mhm

Uždaryt tuos kiaulių ūkius, jeigu jų kiaulės neatsparios, ir tegul gamtoj išlieka atsparūs ligai šernai. Šernai sunaikina galybę kenkėjų, gyvenančių po žeme, o iš kiaulių gamtai jokios naudos (tik žala) .

Ne naikinti

o ieškoti vaisto juos išgydyti. Kas bus jeigu kita gyvūnų rūšis užsikrės panašia zaraza?

Anonimas

Ir Lenkijoj pakanka savų durnių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS