Lenkija prisijungė prie Čekijos artilerijos sviedinių pirkimo Ukrainai iniciatyvos | kl.lt

LENKIJA PRISIJUNGĖ PRIE ČEKIJOS ARTILERIJOS SVIEDINIŲ PIRKIMO UKRAINAI INICIATYVOS

Lenkija prisijungia prie Čekijos iniciatyvos nupirkti 800 tūkst. artilerijos sviedinių Ukrainai iš ES nepriklausančių šalių, ketvirtadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Varšuva nori ne tik pasiūlyti finansinę paramą, bet ir padėti su logistika, sakė jis per susitikimą su kolegomis iš Čekijos, Vengrijos ir Slovakijos, priklausančių vadinamajai Vyšegrado grupei.

Pasak R. Sikorskio, tikslas – nugabenti amuniciją ten, kur jos reikia fronto linijoje.

Tačiau Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto buvo tvirtai įsitikinęs, kad jo šalis šioje iniciatyvoje nedalyvaus. Jis sakė, kad Vengrija iki šiol netiekė Ukrainai jokių ginklų ir to nedarys ateityje. Jo kolega iš Slovakijos Jurajus Blanaras sakė manantis, kad karas Ukrainoje neturi karinio sprendimo.

Iki šiol Čekijos iniciatyvai lėšas pažadėjo skirti 18 šalių, įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Kanadą ir Norvegiją. Čekijos prezidentas Petras Pavelas vasario viduryje Miuncheno saugumo konferencijoje sakė, kad užsienyje pavyko rasti apie pusę milijono 155 mm kalibro ir 300 tūkst. 122 mm kalibro šaudmenų.

Ukraina jau kelis mėnesius skundžiasi, kad vis labiau trūksta artilerijos šaudmenų, skirtų gynybai nuo Rusijos agresijos.

Gairės: Lenkija, Čekija, artilerijos sviedinių iniciatyva, Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS