Lenkijos prezidentas boikotuos Aušvico išvadavimo metinių renginius Izraelyje | kl.lt

LENKIJOS PREZIDENTAS BOIKOTUOS AUŠVICO IŠVADAVIMO METINIŲ RENGINIUS IZRAELYJE

  • 13

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) antradienį pareiškė nedalyvausiantis vėliau šį mėnesį Izraelyje vyksiančiame renginyje, skirtame Aušvico nacių mirties stovyklos išvadavimo 75-osioms metinėms paminėti, nes jam nebuvo suteikta teisė pasisakyti šiame forume, kitaip negu Rusijos ir Vokietijos prezidentams.

A. Duda nebuvo įtrauktas į sausio 23-ąją Jeruzalės Holokausto memoriale ir muziejuje „Yad Vashem“ vyksiančio Pasaulio Holokausto forumo kalbėtojų sąrašą.

Lenkijos vadovas pastaruoju metu reiškė susirūpinimą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasisakymų, jog Lenkijai esą tenka dalis atsakomybės dėl Antrojo pasaulinio karo sukurstymo.

Karas oficialiai prasidėjo 1939 metų rugsėjo 1-ąją, kai nacistinės Vokietijos pajėgos įsiveržė į Lenkiją. Praėjus 17-ai dienų Sovietų Sąjunga užėmė Lenkijos tuometes rytines teritorijas, įgyvendindama su Berlynu sudarytos nepuolimo sutarties, žinomą kaip Molotovo-Ribbentropo (Molotovo-Ribentropo) paktas, slaptuosius protokolus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Na jau taip

O Israelio vadovas nevažios i Lenkija irgi del to kad negaus kalbos pasakyti? Nebejuokinkit Bolekai jus. Bijo pšekai nes žino kad putinas i izraeli atvež ka prižadejo o tai laaabai daug išslaptintu dokumentu iš archivu 75metai praejo kaip ne kaip. Denacifikacia pakeliui. O vietiniam skinhedinui pasiruošti prasides zajavos del tautines nesantaikos ir homofobijos kurstimo. Noriu pažiureti kaip tas istatymas veikia lietuvoje.

Algys

O Lenkija Ausvica tegul paskelbia nacionaline vertybe!

...

Ach, Andžėjuk, jiekur nedingsti, teks tau vėl tą Aušvicą užkurt... ne iš gero gyvenimo, o iš Reikalo! :/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS