A. Lukašenka dėkoja Kinijos prezidentui: esate rimta parama šiais sunkiais laikais | kl.lt

A. LUKAŠENKA DĖKOJA KINIJOS PREZIDENTUI: ESATE RIMTA PARAMA ŠIAIS SUNKIAIS LAIKAIS

  • 4

Autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį padėkojo Kinijai už paramą „sunkiais laikais“.

„Visada mums buvote ne tik svarbus ir patikimas draugas, bet ir rimta parama šiais sunkiais laikais“, – pareiškė A. Lukašenka Kinijos lyderiui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui), su kuriuo susitiko Uzbekistane surengto viršūnių susitikimo kuluaruose.

Vakarų šalys Baltarusijai yra paskelbę virtinę sankcijų – ir dėl Minsko režimo paramos Maskvos invazijai į Ukrainą, ir dėl 2020 metais naudoto smurto prieš žmones, dalyvavusius protestuose prieš rinkimų klastojimą.

„Jūs, kaip ir aš, žinote, kokie tai laikai“, – sakė Europos paskutiniuoju diktatoriumi dažnai vadinamas A. Lukašenka; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Visuomet palaikėme Kiniją visais svarbiausiais klausimais, tokiais kaip ekonomikos augimas, vienybė, Kinijos vientisumas, „vienos Kinijos“ politika“, – tęsė jis.

„Esame patikimi draugai – kad ir ką tai mums bekainuotų“, – pridūrė baltarusių lyderis.

Xi Jinpingas atvyko vizito į buvusią sovietinę Vidurio Azijos šalį per savo pirmąją užsienio kelionę nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

Rusų prezidentui Vladimirui Putinui, taip pat dalyvaujančiam viršūnių susitikime, šis forumas yra galimybė parodyti, kad, nepaisant Vakarų pastangų, Rusija nėra visiškai izoliuota.

Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijai (ŠBO), kurios lyderiai susirinko Uzbekistane, priklauso Kinija, Rusija, Indija, Pakistanas, Kazachstanas, Uzbekistanas, Kirgizija ir Tadžikistanas.

ŠBO buvo įkurta 2001 metais kaip politinė, ekonominė ir saugumo organizacija siekiant atsverti Vakarų institucijų įtaką. Baltarusija šioje organizacijoje turi stebėtojos statusą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Susirėmė

du pasauliai. Rytų ir Vakarų. Kas ką. Abu vienodi..O eiliniams žmoneliams tik nelaimės

Anonimas

kAI kam sunkus ,o kai kam labai geri metai,smegenys nefunjsinuojas,

Kopūstas.

Kam jau kam, bet iš jo mordos net visai nematyt jog pas jį sunkūs laikai, pažandė kaip pas riebią keulią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS