A. Lukašenka kaltina Lietuvą žudant migrantus pasienio zonoje | kl.lt

A. LUKAŠENKA KALTINA LIETUVĄ ŽUDANT MIGRANTUS PASIENIO ZONOJE

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka pirmadienį apkaltino Lietuvą migrantų žudymu, pasirodžius pranešimams apie dar vieną mirtį prie rytinės Europos Sąjungos (ES) valstybės sienos.

„Šioje migracijos krizėje niekšai nuėjo taip toli, kad žudo žmones“, – sakė A. Lukašenka per susitikimą su Baltarusijos gynybos ministerijos atstovais.

Migrantai atvežami prie Baltarusijos sienos „negyvi, o gal pusgyviai“ iš ES pusės ir ten išmetami, tvirtino 67 metų A. Lukašenka, pasirodęs vilkintis karinę uniformą.

Europos Sąjunga kaltina A. Lukašenką, dažnai vadinamą „paskutiniu Europos diktatoriumi“, tyčia skraidinant žmones iš krizių zonų, pavyzdžiui, Irako, ir stumiant juos prie ES sienos. Migrantai taip pat ne kartą skundėsi dėl netinkamo Baltarusijos saugumo pajėgų elgesio.

Baltarusijos pasienietis pirmadienio rytą pranešė, kad pasienyje su Lietuva rastas negyvas vyras, savaitgalį buvo aptiktas kitas kūnas. Informacijos negalima patikrinti nepriklausomai. Tarptautinis Raudonasis Kryžius neseniai pranešė apie daugiau nei 10 mirčių prie sienos rytiniame ES flange.

Lenkijos pasieniečiai pirmadienį pranešė, kad per 24 valandas iš Baltarusijos į Lenkijos teritoriją mėgino patekti iš viso 92 migrantai.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

dsf

Kaip rodo paskutinis įvykis su pabėgusiu lenkų kareiviu, Lukašenka sakė tiesą.

ALGIS

Urode, tavo teritorijoje tie lavonai ir pats nuomotais lėktuvais juos atsivežei yra gera rusiška patarlė''Kak nadieneš partupėją , tak tupieješ i tupejieš' auksiniai žodžiai. su savo furaška tikrai kaip šūdas po lapu

bananu bezdzionem

ggg
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS