A. Lukašenka neigia, kad Baltarusija tampa Rusijos dalimi | kl.lt

A. LUKAŠENKA NEIGIA, KAD BALTARUSIJA TAMPA RUSIJOS DALIMI

Nepripažintas Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka atmetė tariamus planus, esą jo šalis turėtų tapti Rusijos dalimi.

„Mes su [Rusijos prezidentu Vladimiru] Putinu nesame tokie kvaili, kad naudotume senus metodus. Mes kuriame tokią vienybę tarp dviejų nepriklausomų valstybių, kad žmonės iš mūsų mokysis“, – sakė jis trečiadienį Vladivostoke, praneša Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Daugelis abiejų šalių, jau kuriančių sąjungą, gyventojų taip pat baiminasi, kad Rusija gali aneksuoti Baltarusiją, kuri yra visiškai nuo jos ekonomiškai priklausoma.

V. Putino kvietimu A. Lukašenka šiuo metu yra Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Ramiojo vandenyno pakrantėje. Baltarusija yra svarbi Rusijos rėmėja kare prieš Ukrainą.

Priešingai nei A. Lukašenka, tarptautiniai politikos apžvalgininkai mano, kad Baltarusijos prisijungimo prie Rusijos galimybė yra visiškai reali. Nuo ginčytinų 2020 metų prezidento rinkimų, kuriuose A. Lukašenka pasiskelbė nugalėtoju, nors Vakarai to nepripažino, Minskas tapo vis labiau priklausomas nuo Maskvos.

Dabar Baltarusija yra beveik visiškai izoliuota tarptautiniu mastu ir finansiškai, taip pat ir kariniu požiūriu, priklausoma nuo Rusijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

onute

KAS TAU SAKĖ AR SUKUREI PATS BALTARUSIJA YRA RUSIJOS BROLIAI SESĖS IR NIEKADA NEIŠDUOS VIENI KITU TAI DVI STIPRIOS VALSTYBĖSKOVOJANČIOS PRIEŠ IŠKRYPĖLIUS IR KORUPCIJA

kauniete TO JIS

Bet aišku koks idijotas bukagalvis tu To jis Esi Vargšeli nedaperėtas esi paskyrtas gauti doze nors jau nuo triju ligotas asilas patapai

Tovariščius

Ašaros čia nepadės, ne bahuras esi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS