A. Lukašenka pasiruošęs pokyčiams: galvojate, man patinka ta mirties bausmė? | kl.lt

A. LUKAŠENKA PASIRUOŠĘS POKYČIAMS: GALVOJATE, MAN PATINKA TA MIRTIES BAUSMĖ?

  • 5

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad šalis atšauks mirties bausmę, jeigu už tai nubalsuos baltarusiai.

„Tauta nubalsuos – atšauksim. Turėjome referendumą. Galvojate, man patinka ta mirties bausmė, kai tenka pasirašyti, o paskui sušaudo žmogų, grubiai kalbant?“ – sakė A. Lukašenka, kalbėdamas Viešojo administravimo akademijoje.  

„Taip nubalsavo tauta, ir pagal konstituciją tai yra prezidento įgaliojimai kiekvienoje šalyje, kur taikoma mirties bausmė“, – pridūrė jis.

Galvojate, man patinka ta mirties bausmė, kai tenka pasirašyti, o paskui sušaudo žmogų, grubiai kalbant?

Tuo pat metu A. Lukašenka sakė, kad kai kalbama apie mirties bausmę, jis pateikia kelis konkrečius savo žiaurumu šokiruojančių nužudymų pavyzdžius.   

Baltarusija yra vienintelė šalis Europoje, vis dar taikanti mirties bausmę. Pagal konstituciją ji skiriama kaip išimtinė bausmė už ypač sunkius nusikaltimus ir įvykdoma sušaudant.

Praėjusiais metais Baltarusijoje buvo skirtos dvi naujos mirties bausmės ir buvo įvykdytos keturios anksčiau paskirtos griežčiausios bausmės.

Mirties bausmė nepanaikinta ir kaimyninėje Rusijoje, tačiau ji nevykdoma nuo 1996 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lapausis

Lietuvoj but kaip pas batka nebut tokios palaidos balos uzsibaigtu visos vagystes pinigu plovimai ir kalejimai tusti but uz sunkius nusikaltimus kurie dabar maitinami is liaudies pinigu.

Pas

Mus-tauta neturi jokio žodžio,jokios reikšmės,tautos nėra,yra tik valdžiažmogiai,kurie daro kaip jiems patinka

Anonimas

Pritariu anonimui tikra demokratija tai ne Lietuvoi LIETUVOI BUTINA MIRTIES BAUSME!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS