A. Lukašenka pasiūlė J. Bidenui ir V. Putinui Baltarusijos klausimus aptarti Minske | kl.lt

A. LUKAŠENKA PASIŪLĖ J. BIDENUI IR V. PUTINUI BALTARUSIJOS KLAUSIMUS APTARTI MINSKE

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka trečiadienį pareiškė, kad Rusijos vadovui Vladimirui Putinui ir JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) reikėtų atvykti į Minską, jeigu jie nori aptarti su Baltarusija susijusius klausimus.

Tokį pareiškimą A. Lukašenka padarė per susitikimą su parlamentarais, Konstitucijos komisijos nariais ir kitais valdininkais.

„Viešai norėčiau pakviesti, jeigu jie nori aptarti Baltarusijos problemas, tegul atvažiuoja pas mus. Deramai susitiksiu su jais, aptarsime visas problemas. Išklausysiu net visas bjaurastis, kurias [Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen] Psaki (Džen Psaki) jam [J. Bidenui] parašys, kad jis man pasakytų. Bus atviras pokalbis. Na, o sėdėti Šveicarijoje ir mokyti Putiną apie Baltarusijos problemas – tai juokinga“, – A. Lukašenką citavo valstybinė Baltarusijos naujienų agentūra BelTA.

J. Psaki antradienį spaudos konferencijoje nurodė, kad per ateinantį mėnesį Ženevoje vyksiantį viršūnių susitikimą J. Bidenas su V. Putinu tikisi aptarti problemas, susijusias su Ukraina ir Baltarusija, taip pat strateginio stabilumo klausimą. JAV ir Rusijos lyderių pokalbis Baltarusijos tema būtų pirmasis per pastaruosius dvylika metų.

A. Lukašenka teigė, jog per pokalbį telefonu V. Putinas ir J. Bidenas jau aptarė padėtį Baltarusijoje, o amerikiečių lyderiui, A. Lukašenkos teigimu, teko teisintis.

„Šiuo atžvilgiu Putinas pasielgė labai padoriai. Jis man vėliau paskambino ir atsiprašė, kad be leidimo aptarė Baltarusiją. Aš sakau: „Ačiū, kad jam taip pasakei.“ Taigi, tegul pasikalba apie Baltarusiją – [J. Bidenas] nors žinos, kur ji yra“, – pareiškė A. Lukašenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Apsisaukelis nori kazkokiu

Aptarimu??su zudikais nieks nesitaria??

Nuomonė

Šaunuolis Batka, su savigarba. Tai ne mūsų šliužai ...

Anonimas

nkieko jis ten netupi toj ru,per tv ru patys sako kad batka stengesi islikt nepriklausomas nuo ru ir es
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS