A. Lukašenka prakalbo apie santykių su Lietuva ir Lenkija žlugimą | kl.lt

A. LUKAŠENKA PRAKALBO APIE SANTYKIŲ SU LIETUVA IR LENKIJA ŽLUGIMĄ

Autoritarinis Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka pareiškė, esą dėl Lietuvos ir Lenkijos pozicijos kilus krizei Baltarusijoje po rugpjūčio 9 d. rinkimų per pastaruosius kelis metus dvišaliuose santykiuose padaryta pažanga gali žlugti, rašo valstybinė Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA“

„Baltarusija visada pasirengusi bendradarbiauti su tais, kurie laikosi tarpusavio pagarbos, nuoširdumo ir tvarkos principų. Gaila, kad kai kurie iš mūsų vadinamųjų partnerių nėra pasirengę darbui tokiomis sąlygomis“, – susitikime su valdžios pareigūnais dėl užsienio politikos teigė A. Lukašenka.

Jis paaiškino turįs omenyje šalis, su kuriomis pastaraisiais metais Minskas kūrė teigiamus dvišalius santykius, ypač Lietuvą ir Lenkiją.

„Deja, jų pozicija Baltarusijos atžvilgiu gali sužlugdyti jei ne viską, tai didelę dalį pasiekimų“, – pareiškė A. Lukašenka.

 

 

Rugpjūčio rinkimuose pergalę teigia iškovojęs A. Lukašenka, tačiau, opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja tai neigia ir ragina baltarusius protestuoti. Netrukus po rinkimų ji pati pasitraukė į Lietuvą.

A. Lukašenka šalį valdo jau daugiau nei ketvirtį amžiaus. ES atmetė rugpjūčio rinkimų rezultatus kaip „nei laisvus, nei sąžiningus“ ir atsisakė pripažinti A. Lukašenką Baltarusijos prezidentu bei įvedė sankcijas A. Lukašenkai artimiems pareigūnams.

Savo ruožtu pats A. Lukašenka draugiškiausiomis Baltarusijai valstybėmis vadina Rusiją ir Kiniją.

„Mūsų tradiciniai sąjungininkai parėmė Baltarusiją, nepaisant precedento neturinčio užsienio spaudimo. Labiausiai jutome paramą iš Rusijos, Kinijos ir kitų valstybių. Tuo pačiu įsitikinome, kad draugą nelaimėje pažinsi“, – sakė A. Lukašenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Aleksai.

Jei jau santykiai žlunga - tada grąžink Žirgą Lietuvai.

V

Tikrai jie žlunga tik su valdžia, nieko prieš neturi Lt žmones

Skaitytojas

Lukašenka yra ne fašistas, bet maskolinis komunistas - kiekvienais metais švenčia gegužės 9-aja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS