A. Lukašenka protestuotojus kaltina grasinimu pareigūnams ir jėgos struktūrų nariams | kl.lt

A. LUKAŠENKA PROTESTUOTOJUS KALTINA GRASINIMU PAREIGŪNAMS IR JĖGOS STRUKTŪRŲ NARIAMS

Aliaksandras Lukašenka trečiadienį pareiškė, kad šalyje vykstant protestams yra grasinama jėgos struktūrų pareigūnams ir valstybės tarnautojams, net „atakuojami“ kai kurie vyriausybės nariai.

„Pagrindinės nerimą keliančios grėsmės yra tai, kad nuolat tęsiasi grasinimai kariškių, milicijos, specialiųjų tarnybų [narių], valstybės tarnautojų, žiniasklaidos darbuotojų šeimoms“, – Saugumo tarybos posėdyje sakė A. Lukašenka, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Net atakuojami vyriausybės nariai. Matėte atskirų mitinguotojų elgesį sveikatos apsaugos ministro atžvilgiu, – kalbėjo A. Lukašenka. – Grasinimai ir atakos – tai mus taip pat neramina – gamyklų ir fabrikų darbininkų, įmonių vadovų [atžvilgiu]. Juos prieš darbo dieną ir po jos praleidžia į įėjimo ir išėjimo postą agresyvios minios koridoriumi. Kaip gestapas.“

A. Lukašenka išreiškė „didelį dėkingumą“ streikuose nedalyvaujantiems įmonių darbuotojams ir paprašė jų „neslėpti akių“. „Jūs, darbininkai, [esate] toje gamykloje šeimininkai, o su tais mitinguojančiaisiais, kurie jus pasitinka prie posto, mes išsiaiškinsime“, – sakė jis.

Apskritai, pasak A. Lukašenkos, „nepaisant to, kad visa šalis iš principo... užsiėmusi darbu, lieka sunkumų dėl visuomeninės ir politinės padėties“. „Mes tai matome. Kaip aš sakiau vakar, nusiraminti negalima. Tie, kas nori mus užliūliuoti: nepavyks“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka taip pat apkaltino Vakarų valstybes, kad jos „to neslėpdamos“ yra pasirengusios finansuoti gatvių protestus Baltarusijoje.

„Vakarų valstybės jau tiesiai, to neslėpdamos, atvirai pareiškia apie lėšų rinkimą ir jų nukreipimą į Baltarusiją. Mes tai matome, – sakė jis. – Žinoma, mes negalime atsekti visų lėšų, kurios čia patenka. Todėl, kad labai daug lėšų ateina grynaisiais. Bet mes tai žinome ir į šį klausimą sutelksime dėmesį.“

A. Lukašenka: mes neleisime kelti užsienio vėliavų

A. Lukašenka pavadino neleistinu kišimąsi iš užsienio į įvykius šalyje ir pareiškė, kad valstybė tam duos atkirtį, praneša „BelTA“.

„Tie, kurie šiandien, ypač užsienyje (tai jau akivaizdžiai matyti), kardus galanda, gaus rimtą atkirtį. Tai ne tušti žodžiai. Gardine jau keliamos Lenkijos vėliavos. Tai neleistina. Ir tokiems dalykams kelias bus užkirstas kardinaliai“, - pareiškė jis trečiadienį per šalies Saugumo tarybos posėdį.

Anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Gardine per mitingus buvo matyti Europos Sąjungos šalių vėliavų.

Nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuos opozicija laiko suklastotais, šalį krečia beprecedenčio masto protestai. Oficialūs rezultatai rodo, kad rinkimus laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis A. Lukašenka, surinkęs 80,1 proc. balsų, bet opozicija teigia, kad tikroji nugalėtoja yra Sviatlana Cichanouskaja, anot rinkimų komisijos, gavusi kiek daugiau nei 10 proc. balsų.

Rinkimų dienos vakarą ir porą vėlesnių dienų Baltarusijos saugumo pajėgos mėgino nuslopinti protestus brutaliomis priemonėmis. Prieš demonstrantus buvo naudojamos kurtinamosios granatos, ašarinės dujos, guminės kulkos ir ašarinės dujos. Kaip rodo oficialūs duomenys, buvo sulaikyta apie 6,7 tūkst protestuotojų, per 250 žmonių buvo sužeisti ir hospitalizuoti, mažiausiai trys žmonės neteko gyvybių.

 

A. Lukašenkos priešininkų mitingas Minske

Scanpix, ITAR-TASS nuotr.

GALERIJA

  • A. Lukašenka protestuotojus kaltina grasinimu pareigūnams ir jėgos struktūrų nariams
  • A. Lukašenka protestuotojus kaltina grasinimu pareigūnams ir jėgos struktūrų nariams
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Palaikom Lukašenka

Stabdyk iš Lietuvos šliaužiantį perversmą!

yra

konkreti prielaida kad visa genocida organizavo vagner ir samoningai o batkai konkrecios ataskaitos negavo ir liko atpirkymo ozys o putinas to ir sieke kad ivest savo jega nens visa si bardaka incijavo globalistai ir pajunge valkatas ir ju moteris streikams uz pinigus kuriuos gavo visi lojantys kad sugriaut 1i socializma europoje kur priviso perdaug liberaveliu nenorinciu dirbt nepagalvodami kad demoniska realybe baisesne ?...

Diagnosis

Schizophrenia & paranoia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS