A. Lukašenka sako liepęs V. Putinui nežudyti „Wagner“ vadovo | kl.lt

A. LUKAŠENKA SAKO LIEPĘS V. PUTINUI NEŽUDYTI „WAGNER“ VADOVO

  • 0

Autoritarinis baltarusių prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad patarė savo sąjungininkui prezidentui Vladimirui Putinui nežudyti samdinių grupės „Wagner“, kuri praėjusią savaitę bandė nuversti Rusijos vadovybę, vadovo.

A. Lukašenka, ilgametis V. Putino sąjungininkas, teigė, kad susitarė dėl ginkluoto maišto pabaigos, ir sakė, kad priims ištremtus sukilėlius ir „Wagner“ bosą Jevgenijų Prigožiną.

„Aš pasakiau Putinui: „Galime jo (Prigožino) atsikratyti, jokių problemų. Jei ne pirmu bandymu, tai antru. Pasakiau jam: nedaryk to“, – sakė A. Lukašenka per susitikimą su saugumo pareigūnais, pranešė valstybinė žiniasklaida.

A. Lukašenka anksčiau patvirtino, kad J. Prigožinas, savaitgalį surengęs mirtiną žygį į Rusiją, atvyko į Baltarusiją pagal susitarimą, kuriuo buvo nutrauktas jo maištas.

68-erių autoritarinis lyderis sulaukė Vakarų sankcijų dėl susidorojimo su opozicijos atstovais ir dėl to, kad pernai leido Rusijai pulti Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos.

Kremliaus kritikai kaltina V. Putiną organizavus kelių garsių vyriausybės opozicijos veikėjų nužudymus ir beveik mirtiną politiko Aleksejaus Navalno apnuodijimą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Aliaksandras Lukašenka, Vladimiras Putinas, Jevgenijus Prigožinas, Wagner grupė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS