A. Lukašenka: Vakarai bando sukelti branduolinį karą, į kurį įsitrauktų Rusija ir NATO | kl.lt

A. LUKAŠENKA: VAKARAI BANDO SUKELTI BRANDUOLINĮ KARĄ, Į KURĮ ĮSITRAUKTŲ RUSIJA IR NATO

  • 10

Aliaksandro Lukašenkos grasinimai įgavo desperatišką pagreitį. Interviu BBC Baltarusijos diktatorius pareiškė, kad Vakarai bando sukelti karą, į kurį neabejotinai įsitrauktų ir Rusija. Ir kuris neabejotinai būtų branduolinis. Lietuvos politikai ramina, kad tai – eilinė A. Lukašenkos propaganda, siekiant įbauginti Vakarus, tikintis, kad šie užkibs ant kabliuko ir išsigandę norės su Vladimiru Putinu ir A. Lukašenka sėsti prie derybų stalo. Tačiau Jungtinės Valstijos įspėja dėl Rusijos, kad ši aktyviai telkia karius bei artileriją prie Ukrainos sienos ir ruošiasi invazijai, praneša LNK.

„Dar nepraėjo 100 metų nuo karo pradžios, o jūs vėl veržiatės pas mus ir bandote sukelti naują karą. Juk suprantate, kad jam prasidėjus bus įtraukta NATO ir Rusija. Karas bus branduolinis“, – grasina Baltarusijos diktatorius.

A. Lukašenka, kalbinamas BBC žurnalisto, vienu metu teigia, kad su kaimynais stengiasi sugyventi taikiai, o kitu jau svaidosi grasinimais branduoliniu karu. Tik, anot Baltarusijos autoritaro, karą sukelti bando Vakarai, nors dar nėra atsiskaitę už Antrojo pasaulinio karo nuostolius. 

A. Lukašenkos grasinimai dėl branduolinio karo Lietuvos politikų krūpčioti nepriverčia. 

„Jokių šansų. Pirmiausia, vien dėl to, kad A. Lukašenka nėra tas, kuris valdo branduolinį ginklą ir tai nuo jo absoliučiai nepriklauso“, – teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. 

Anot A. Anušausko, ne A. Lukašenka dėlioja scenarijų, iki kokio lygio Europa bus atakuojama nelegaliais migrantais ir ar tai peraugs į karą, bet V. Putinas.

Praėjusią savaitę Rusijos Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad juos tenkina esama įtampa pasienyje su ES ir siekia, kad tokia padėtis išsilaikytų kaip įmanoma ilgiau. 

Jungtinių Valstijų žvalgyba pasidalino žemėlapiu, kuriame matyti, kad Rusija telkia savo karines pajėgas prie Ukrainos. Kariai ir sunkioji technika pasienį apsupę jau beveik iš visų pusių. 

„Bloomberg“ skelbia, kad Kremliui panorėjus bet kada gali būti atlikta greita plataus masto invazija į Ukrainą. 

Anot politologų, tokiu reginiu prie Lietuvos sienos nekvepia. 

A. Lukašenka kaltina, kad neva ES su juo nebendrauja dėl migrantų krizės.

Jis užsiminė organizuojantis antrąjį repatriacinį skrydį migrantams į Iraką grąžinti. Praėjusią savaitę Irako avialinijomis parskraidinti maždaug 400 irakiečių. Tačiau Baltarusijoje migrantų gali būti dar apie 10 tūkst. 

Kol EK ieško būdų dėl repatriacijos, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis interviu „Politico“ užsiminė, kad Baltarusijos režimą ir diktatorių A. Lukašenką  ketina paduoti į Tarptautinį Teisingumo Teismą dėl sukeltos migrantų krizės. Tačiau, kad taip iš tikrųjų padarys, pažadėti negalėjo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

o

jis gi kartoja putkos zodzius pamirsdamas kad sis kaip ir jis gali pergalvot juk A carlikas tai pas putka o kur dar 2 kinu indu o kur dar zydai ?;;;;;;;;;;;;;;

Anonimas

Karas artimiausiu metu BUS. Be karo nera progreso, demokratijos ir jokios ateities.

opa

tarakonas visai išdurnėjo. Svaidosi sąmokslo teorijomis ir loja kaip bolonkė į visus šonus, juokdarys. Kokią dar "sensacingą" žinią sugalvos jo pasakų sekėjai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS