A. Lukašenka: vasarį planuojamos bendros Baltarusijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybos | kl.lt

A. LUKAŠENKA: VASARĮ PLANUOJAMOS BENDROS BALTARUSIJOS IR RUSIJOS GINKLUOTŲJŲ PAJĖGŲ PRATYBOS

Vasario mėnesį planuojamos bendros Baltarusijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybos. Tai pirmadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka per susitikimą, kuriame buvo aptarti abiejų šalių ginkluotųjų pajėgų bendrų operatyvinių pratybų planai.

„Pratybas planavome pradėti vasarį. Nusistatykite tikslią datą, praneškite, kad mums nepriekaištų, jog mes čia nei iš šio, nei iš to sutraukėme kažkokias pajėgas, kone kariauti rengiamės“, – sakė A. Lukašenka, jo žodžius citavo prezidento spaudos tarnyba.

Savo ruožtu gynybos ministras Viktoras Chreninas pranešė, kad su Rusija aptarti visi klausimai, data dar tikslinama, bet pradėti manevrus planuojama vasarį.

A. Lukašenkos teigimu, pratybos turėtų vykti prie vakarinių ir pietinių respublikos sienų. „Šiandien matome, kad šiame Vakarų ir Pietų regione, „Baltarusijos balkone“, turime surengti solidžias pratybas. (...) normalias pratybas pasirengiant konfrontacijai su šiomis jėgomis: Vakarais (Baltijos valstybės ir Lenkija) ir pietuose (Ukraina)“, – sakė A. Lukašenka.

Jis priminė, kad pernai gruodį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susitarta kartu vykdyti nenumatytą veiklą prie sąjunginės valstybės vakarinių sienų ir pietiniame respublikos flange. Pratybos vadinsis „Sąjungos ryžtas – 2022“ („Sojuznaja rešimost – 2022“).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

dėdė Ignas

Štai ko išvyko į Minską ,,piliečių" delegacija: suderinti veiksmus vykdant karines ,,pratybas" Baltijos valstybių pasienyje, neatmetama galimybė, kad nuvežė ir juos dominančią informaciją bei gauti ,,zadanijas". Manau, kad šios ,,pratybos" yra tik dėmesio nukreipimas nuo tikrų pratybų Ukrainos pasieniuose. Laikas parodys.

o

kesto kom atitinka logiska poziuri tik pridursiu kad sali valdo ne marionete o u spec t ir tai ko gero mosad pagalvokim kaip Trumpas atejo i valdzia nes pazadejo zentui /zydeliui/ grazint Jeruzale o po to tapo kliutis zydams nes jie jau bande ji nuverst ir pavyko o pompeo isakymu buvo pasalintas persu generolas o prezidentas suzinojo po ivykio ir prisieme atsakomybe pasirasydamas dabar kai jav yra zlugdoma kaip ir visos salys ? kur dingo pompeo kandidatas i prezidentus gal ji persai pasalino?===

dėdė Ignas

Kętai, kremliaus šunie, von į būdą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS