M. Pompeo dalyvauja uždarame pasauliniame susitikime Šveicarijoje | kl.lt

M. POMPEO DALYVAUJA UŽDARAME PASAULINIAME SUSITIKIME ŠVEICARIJOJE

  • 1

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) šeštadienį dalyvaus uždarame itin įtakingų pasaulio žmonių susitikime Šveicarijoje, kurio metu bus diskretiškai aptarinėjami tokie klausimai kaip „Brexit“ ir kapitalizmo ateitis.

JAV valstybės departamentas šeštadienį patvirtino, kad M. Pompeo, kuris keliauja po keturias Europos šalis, dalyvaus ketvirtadienį prasidėjusiame ir keturias dienas truksiančiame Bilderbergo grupės susitikime vaizdingame Montrė mieste.

M. Pompeo dalyvavimas anksčiau nebuvo minimas oficialioje darbotvarkėje, jo pavardės nebuvo maždaug 130 dalyvausiančių elito atstovų iš 23 šalių sąraše.

Tačiau sąraše buvo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) patarėjas ir žentas Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris), kuris pasinaudodamas šiuo forumu galėtų bandyti telkti paramą dar nepaskelbtam jo Artimųjų Rytų taikos planui.

„Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella (Satja Nadela), NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris (Henris Kisindžeris) taip pat yra dalyvių sąraše, kaip ir Olandijos premjeras Markas Rutte (Markas Riutė), Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as (Briuno Le Meras) ir Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula von der Lejen).

Ši grupė, susitinkanti kasmet nuo 1954-ųjų, buvo įkurta kaip forumas Europos ir Šiaurės Amerikos dialogui skatinti. Per šiemetinį susitikimą bus kalbama apie klimato kaitą, kapitalizmo ateitį, dirbtinio intelekto etiką, Kiniją, Rusiją ir „Brexit“, sakė organizatoriai.

D. Trumpo administracija užėmė tvirtą ir prieštaringai vertinamą poziciją dėl virtinės darbotvarkės klausimų, įskaitant didėjančią įtampą dėl Pekino ir sudėtingus santykius su Maskva. JAV taip pat demonstruoja daugiau nei skeptišką požiūrį į raginimus kovoti su klimato kaita.

Pats M. Pompeo neseniai sveikino tai, kad klimato kaita padeda atverti naujus jūrų kelius Arktyje.

Prabangus viešbutis, kur vyksta derybos, nuo spaudos atstovų atsitvėrė aukštais krūmais.

„Sūrio ir šokolado gerbėjas“

Tuo tarpu dalyviai laikosi taisyklės, pagal kurią gali laisvai naudoti gautą informaciją, bet negali atskleisti tą informaciją pateikusio žmogaus tapatybės ir ryšių.

Slaptas grupės pobūdis paskatino įvairias sąmokslo teorijas. Kai kurios jų, pavyzdžiui, perspėja, kad tai turtingųjų ir įtakingųjų grupė, siekianti primesti vieną pasaulinę vyriausybę.

M. Pompeo į Šveicariją atvyko penktadienį, po apsilankymo Berlyne. Vėliau jis nuvyks į Hagą ir Londoną.

Šeštadienį ryte jam ir jo žmonai Susan (Sjuzan) gidas aprodė Berno senamiestį, o sekmadienį jis turi susitikti su Šveicarijos užsienio reikalų ministru Ignazio Cassisu (Ignacijumi Kasisu).

Paklaustas, kodėl nusprendė taip ilgai – nuo penktadienio popietės iki pirmadienio ryto – pabūti Šveicarijoje, M. Pompeo su juo keliaujančiai žurnalistų grupei sakė, kad yra „didelis sūrio ir šokolado gerbėjas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sis

sionizmo remejas tegul nekursto neapykantos ir karo nes kapitalizmo era ant bedugnes krasto ir jiems nepavyks jokiesusiburimai ir provokacijos geriau paleisk N.Venskiene nes tik parodai kad remi pedofilus ko gero taip r yra.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS