M. Pompeo: Iranas turi „sakyti tiesą“ apie koronavirusą | kl.lt

M. POMPEO: IRANAS TURI „SAKYTI TIESĄ“ APIE KORONAVIRUSĄ

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) antradienį pareikalavo, kad Iranas „sakytų tiesą“ apie šalyje kilusį koronaviruso protrūkį, ir išreiškė susirūpinimą dėl numanomo tikrųjų skaičių slėpimo.

„Jungtinės Valstijos yra labai susirūpinusios dėl informacijos, rodančios, kad Irano režimas galėjo nuslėpti svarbias detales apie (viruso) protrūkį toje šalyje“,  – M. Pompeo sakė žurnalistams Vašingtone.

„Visos valstybės, įskaitant Iraną, turėtų sakyti tiesą apie koronavirusą ir bendradarbiauti su tarptautinėmis pagalbos organizacijomis“, – sakė valstybės sekretorius.

Iranas jau pranešė apie 15 mirties atvejų nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19) . Tai yra didžiausias skaičius iš visų šalių, įskyrus Kiniją. Abi šias valstybes JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija laiko savo pagrindinėmis priešininkėmis.

Irano vyriausybė pažadėjo laikytis skaidrumo, kai vienas įstatymų leidėjas pirmadienį leido suprasti, kad šiitiška respublika bando nuslėpti ligos protrūkį ir kad tikrasis mirusiųjų nuo šios infekcijos skaičius šalyje gali siekti 50.

Pasak M. Pompeo, ir Kinija, ir Iranas galėjo geriau suvaldyti šio koronaviruso plitimą, jeigu būtų užtikrinę žodžio laisvę. JAV diplomatijos vadovas taip pat pasveikino užsienio žurnalistus, pranešančius apie epidemiją.

„Jeigu Kinija būtų leidusi savo svarbiems žurnalistams ir medicinos personalui kalbėti ir laisvai daryti tyrimus, Kinijos pareigūnai ir kitos valstybės būtų geriau pasiruošę atremti šį iššūkį“, – sakė M. Pompeo.

Jis nurodė, kad Jungtinės Valstijos izoliavo visus žinomus kontaktą su virusu turėjusius žmones ir Vašingtonas imsis kitų „tinkamų veiksmų“, jeigu jų reikės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saunuolis Trampas!

Saunuolis Trampas! Priverte drebeti satanistus!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS