M. Vestager: ES sieks priversti didžiąsias technologijų bendroves pertvarkyti savo elgesį | kl.lt

M. VESTAGER: ES SIEKS PRIVERSTI DIDŽIĄSIAS TECHNOLOGIJŲ BENDROVES PERTVARKYTI SAVO ELGESĮ

  • 1

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotoja,  už konkurenciją atsakinga eurokomisarė Margrethe Vestager (Margretė Vestager) trečiadienį, likus dienai iki naujų griežtų taisyklių įsigaliojimo, pareiškė, kad Europos Sąjunga yra pasirengusi panaudoti visą savo teisinį arsenalą, kad priverstų didžiąsias technologijų bendroves pertvarkyti savo elgesį internete.

Interviu naujienų agentūrai AFP metu M. Vestager teigė, kad ES norėtų, jog vadinamieji Skaitmeninių rinkų akte (Digital Markets Act, DMA) nurodyti prieigos valdytojai keistų savo elgesį, ir kad Briuselis galėtų imtis veiksmų prieš pažeidimus.

„Jei pažvelgtumėte į istoriją, mes tarsi patikimai patvirtinome, kad naudosimės turimais įrankiais“, – sakė M. Vestager.

DMA privers šešias prieigos valdytojų bendroves – JAV informacijos technologijų kompanijos „Google“ patronuojančiąją įmonę „Alphabet“, elektroninės komercijos bendrovę „Amazon“, platformos „TikTok“ patronuojančiąją bendrovę „ByteDance“, socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“ valdančią bendrovę „Meta“ ir programinės ir techninės įrangos gamintojas „Microsoft“ ir „Apple“  – nuo ketvirtadienio laikytis reikalavimų ir nurodymų joms sąrašo.

Vartotojai Europoje turėtų sulaukti nemažai pokyčių, įskaitant pasirinkimo langus įrenginiuose, kuriuose bus siūloma daugiau interneto naršyklių ir paieškos sistemų.

„Tai, ko mums reikia iš prieigos valdytojų, [...] yra elgesio keitimas“, – nurodė M. Vestager.

Naujuoju įstatymu EK bus suteikta daugiau galių skirti didesnes baudas, o Briuseliui suteikta galimybė išsklaidyti įmonių veiklą.

„Matysime, kad kai kurios bendrovės iš esmės laikysis reikalavimų, kai kurios – visiškai. Tačiau manau, kad bus ir nesilaikymo atvejų“, – nurodė EK pirmininkės pavaduotoja.

M. Vestager taip pat atkreipė dėmesį į kelias nuo 2014 metų prieš technologijų bendroves pradėtas bylas, norėdama įrodyti, kad Briuselis turi rimtų ketinimų.

Pirmadienį EK skyrė „Apple“ 1,8 mlrd. eurų už tai, kad ji neleido vartotojams naudotis alternatyviomis muzikos srautinio siuntimo prenumeratomis.

Tačiau M. Vestager tvirtino, kad „mes čia ne tam, kad sugriautume įmones, ir ne tam, kad skirtume jums didelę baudą. Mes čia esame tam, kad priverstume laikytis reikalavimų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

žaliųjų internacionalas

Žalių bolševikų komisarai įveda savo diktatą visur įskaitant verslą,: taip norima priversti verslą būti "socialiu", kas labai primena bolševikų diktatūrą 100 metų atgal Rusijos, kuri virto žalia netgi be žalių lozungu: pramonės stagnacija, badas, teroras, ir be abejo kaip ane taip ir šie dare dėl " gero " tikslo rytojui. Išsipildė raudonų bolševikų svajonė po 100 metų: bolševizmas pasiklydo po pasaulį, virto internacionaliniu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS