Makedonija žada imtis reformų, leisiančių prisijungti prie ES | kl.lt

MAKEDONIJA ŽADA IMTIS REFORMŲ, LEISIANČIŲ PRISIJUNGTI PRIE ES

  • 1

Makedonijos premjeras Zoranas Zaevas patikino, kad šalis, be pavadinimo keitimo, yra pasiruošusi imtis kitų reformų, padėsiančių pagreitinti derybas dėl prisijungimo prie ES.

„Tikimės iki birželio Europos Vadovų Tarybai (EVT) pateikti argumentus dėl mūsų prisijungimo prie ES derybų pradžios“, - spaudos konferencijoje Vienoje kalbėjo Z. Zaevas.

Z. Zaevas tikino esąs tikras dėl to, kad jo šalis galės laiku parodyti „pažangą teisėtvarkos ir teisminės sistemos reformų srityje“ ir sustiprinti kovą su korupcija bei organizuotu nusikalstamumu.

Sausį Makedonija ir Graikija ratifikavo susitarimą, leisiantį Makedonijai pasikeisti pavadinimą į Šiaurės Makedonijos Respubliką ir užbaigsiantį 30 metų trukusį kaimynių ginčą. Ginčas dėl pavadinimo ilgus metus kliudė Makedonijai prisijungti prie ES ir NATO.

„Tikime Europos vertybėmis, galbūt net labiau nei kai kurios (ES) valstybės narės“, - sakė Z. Zaevas.

Makedonijos premjeras kalbėjo kartu su Austrijos kancleriu Sebastianu Kurzu, kuris ne kartą išreiškė paramą buvusios Jugoslavijos šalių norui prisijungti prie ES. Tačiau S. Kurzas pareiškė, kad „susitelkimas ties konkrečia (Makedonijos prisijungimo prie ES) data nebūtų protingas.„

„Makedonijos prisijungimas priklauso nuo sąlygų, kurios turi būti išpildytos, ir pažangos, kuri turi būti padaryta, tačiau aš matau Makedonijos ryžtą šiuo klausimu“, - pridūrė Austrijos kancleris.

GALERIJA

  • Makedonija žada imtis reformų, leisiančių prisijungti prie ES
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Pirma Makedonijos turi susijungt - netinka priimt tik pusinę Makedoniją, Europai reikia pilnos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS