Malio prezidentas žada sugauti prancūzų žurnalistų žudikus | kl.lt

MALIO PREZIDENTAS ŽADA SUGAUTI PRANCŪZŲ ŽURNALISTŲ ŽUDIKUS

  • 0

Malio prezidentas Ibrahimas Boubacaras Keita (Ibrahimas Bubakaras Keita) pirmadienį pažadėjo daryti viską, kad būtų surasti šiaurinėje šalies dalyje esančioje dykumoje nušautų dviejų prancūzų žurnalistų žudikai.

57-erių Ghislaine Dupont (Gislen Diupon) ir garso technikas 55-erių Claude'as Verlonas (Klodas Verlonas) buvo „šaltakraujiškai nužudyti“ šeštadienį šalies šiaurės rytų mieste Kidalyje, sakė sekmadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabiusas) ir apkaltino „teroristų grupuotes“.

„Darysime viską, kad kaltininkai būtų surasti“, – I.B.Keita sakė susitikęs su radijo stoties „Radio France Internationale“ (RFI), kurioje dirbo nužudytieji, vadovybe Bamake.

„Dar šiandien mes pradėjome kriminalinį tyrimą dėl šio nužudymo ir šį vakarą turi atvykti Prancūzijos tyrėjai, kurie dirbs išvien su savo Malio kolegomis“, – pridūrė jis.

„Mes dalinamės patirtu šoku, mus taip pat užplūdo jausmai“, – sakė Malio prezidentas, pranešdamas apie savo ketinimą pirmadienį dalyvauti nužudytųjų atminimui skirtose apeigose ir po mirties įteikti jiems apdovanojimus.

I.B.Keita pripažino, kad Kidalis, kuris yra laikomas tuaregų tautos lopšiu ir kelių separatistinių bendruomenės sukilimų židiniu, išsprūdo iš Malio saugumo pajėgų kontrolės.

„Malio suverenitetas Kidalyje privalo būti realybė... Noriu, kad visi prisiimtų atsakomybę“, – sakė jis.

Anksčiau pirmadienį buvo pranešta, kad dėl dviejų pagrobtų prancūzų žurnalistų nužudymo areštuota keliolika įtariamųjų.

„Tuzinas įtariamųjų areštuota nuo to laiko, kai buvo nužudyti du „Radio France Internationale“ (RFI) žurnalistai“, – sakė šaltinis pagrindiniame Šiaurės Malio mieste Gao.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS