Marokas teigia, kad per 10 dienų sulaikė 552 migrantus, bandžiusius pasiekti Europą | kl.lt

MAROKAS TEIGIA, KAD PER 10 DIENŲ SULAIKĖ 552 MIGRANTUS, BANDŽIUSIUS PASIEKTI EUROPĄ

  • 0

Maroko karinis jūrų laivynas per 10 dienų Atlanto vandenyne ir Viduržemio jūroje sulaikė 552 migrantus, mėginusius pasiekti Europą, ketvirtadienį valstybinei žiniasklaidai pranešė šaltinis kariuomenėje.

Šiaurės vakarų Afrikoje esantis Marokas yra tranzitinė šalis daugybei migrantų, bandančių patekti į Europą – Ispanijos žemyninę dalį arba Kanarų salas Atlanto vandenyne. 

Jungtinių Tautų duomenimis, per pirmąjį 2023 metų ketvirtį į Europą per Viduržemio jūrą vykstančių migrantų žūčių skaičius buvo didžiausias nuo 2017-ųjų. 

Valstybinei naujienų agentūrai MAP šaltinis kariuomenėje teigė, kad „balandžio 8–18 dienomis Viduržemio jūroje ir Atlanto vandenyne dirbanti karališkojo laivyno pakrančių apsauga išgelbėjo 552 įvairių tautybių nelegalius migrantus“ daugiausiai iš Užsachario Afrikos šalių. 

Šaltinis taip pat nurodė, kad tarp jų buvo asmenų, bandančių persikelti savadarbėmis valtimis, kanojomis, vandens motociklais ar tiesiog perplaukti. 

Anksčiau šį mėnesį 11 migrantų – aštuoni marokiečiai ir trys iš kitų Afrikos šalių – žuvo, kai jų laivas nuskendo Atlanto vandenyne, jiems bandant pasiekti Kanarų salas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS