Maskva kaltina Ukrainą atakuojant separatistų kontroliuojamas teritorijas | kl.lt

MASKVA KALTINA UKRAINĄ ATAKUOJANT SEPARATISTŲ KONTROLIUOJAMAS TERITORIJAS

Rusijos ambasadorius prie Jungtinių Tautų trečiadienį paragino sustabdyti Ukrainos „smurtą“ ir „įžūlų genocidą“ prieš prokremliškų separatistų kontroliuojamų teritorijų šalies rytuose, kurias Maskva pripažino nepriklausomomis valstybėmis, gyventojus.

Ukrainos rytinis Donbaso regionas yra tarp Rusijos ir Kijevo provakarietiškos vyriausybės tvyrančios didžiulės įtampos židinys. Tuo metu Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų šalys perspėja, kad Maskva ieško dingsčių įsiveržti į kaimyninę valstybę.

Ukraina neigė esanti agresorė konflikte su prorusiškomis pajėgomis, kontroliuojančiomis dalį Donecko ir Luhansko sričių teritorijų, besiribojančių su Rusija.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pripažino šių „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir planuoja oficialiai pasiųsti į jas pajėgų per, anot jo, „taikos palaikymo misiją“.

Rusijos ambasadorius prie JT Vasilijus Nebenzia perspėja 193 nares turinčią JT Generalinę Asamblėją, kad „niekas neketina kuo švelniausiai elgtis su bet kokiais [taikos] pažeidėjais“ Rytų Ukrainoje.

Pasak jo, dešimčių tūkstančių gyventojų evakuacija iš separatistų kontroliuojamų Donecko ir Luhansko teritorijų į Rusiją rodo, kad Ukraina pasibaisėtinai elgiasi su šiais žmonėms ir vadina juos „teroristais“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Arvys

Jei būtų melagių ir aferistų čempionatas, tai ruskiai būtų daugiamečiai pasaulio čempionai

Konas

Melo ir blogio imperija. Baisu.

Neber kantrybes

Kada jie nustos meluoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS