Maskva teigia, kad „Wagner“ ateitis Afrikoje priklauso nuo suinteresuotų šalių | kl.lt

MASKVA TEIGIA, KAD „WAGNER“ ATEITIS AFRIKOJE PRIKLAUSO NUO SUINTERESUOTŲ ŠALIŲ

  • 3

Maskva penktadienį pareiškė, kad samdinių grupė „Wagner“, kuri neseniai surengė trumpai gyvavusį maištą Rusijoje, ir toliau dirbs Afrikoje, jei regionų vyriausybės nuspręs tęsti sutartis su privačia karine bendrove.

Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šiuos komentarus išsakė tuo metu, kai Kremlius siekia išformuoti organizaciją, perduodamas jos karinę techniką reguliariajai kariuomenei ir siūlydamas sukilusiems kovotojams išvykti į Baltarusiją.

„Afrikos šalių ir privačios karinės bendrovės „Wagner“ susitarimų ateitis visų pirma priklauso nuo atitinkamų šalių vyriausybių“, – sakė S. Lavrovas žurnalistams per spaudos konferenciją.

Ilgus metus buvo manoma, kad ginkluotos „Wagner“ pajėgos padėjo išplėsti Maskvos įtaką Afrikoje, tačiau dėl nutraukto privačios karinės bendrovės boso maišto kilo abejonių dėl jos operacijų užsienyje.

Grupei ir jos lyderiui Jevgenijui Prigožinui taikomos įvairios sankcijos dėl, Vakarų teigimu, destabilizuojančio vaidmens keliose Afrikos šalyse.

Praėjusį mėnesį Jungtinių Tautų žmogaus teisių biuras pranešė, kad užsienio pajėgos, kurias JAV įvardijo kaip „Wagner“, dalyvavo 2022 metų kovo mėnesį centrinėje Malio dalyje esančiame Muros mieste išžudant mažiausiai 500 žmonių.

S. Lavrovas teigė, kad nors pareigūnų prašymu Centrinės Afrikos Respublikoje buvo dislokuoti keli Rusijos kariniai instruktoriai, „Wagner“ buvimas regione nepriklauso Maskvos jurisdikcijai.

„Kalbant apie „Wagner“, kuri taip pat dirbo šioje ir keliose kitose Afrikos šalyse, šis susitarimas buvo sudarytas tiesiogiai tarp atitinkamų vyriausybių ir „Wagner“, – pridūrė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šitas

žmobezdžionė mongoloido snukeliu skiedžia nesąmones, eilinį kartą kacapiškas melas ir dezinformacija , viena šneka kita daro.

> tik

tik esi Debilas ir tiek

tik

ko gero Afrika tik tarpine stotis siu parazitu tolymesnei veiklai neatmetant jav globalistu obam satanystu genocido ivairiom techninem bei moralynem formom ir tai tesis tol kol sie zemes parazitai patys saves nesunaikins z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS