Maskvoje dėl tėvynės išdavimo suimtas Lietuvos ir Rusijos pilietis | kl.lt

MASKVOJE DĖL TĖVYNĖS IŠDAVIMO SUIMTAS LIETUVOS IR RUSIJOS PILIETIS

  • 1

Maskvos Lefortovo teismas leido suimti Rusijos valstybės išdavimu įtariamą vyrą, turintį Lietuvos ir Rusijos pilietybes.

Maskvos Lefortovo teismas pranešė, kad suimtas Jevgenijus Mataitis.

„Mataitis įtariamas, kad rinko slaptą informaciją ir perduodavo ją į užsienį“, - Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ cituoja anoniminį šaltinį.

Lefortovo teismo atstovė spaudai Julija Skotnikova oficialiai patvirtino, kad įtariamasis suimtas.

„Rusijos ir Lietuvos piliečiui Mataičiui inkriminuojama nusikalstama veika pagal Baudžiamojo kodekso 275 straipsnį (valstybės išdavimas), jam skirta kardomoji priemonė - suėmimas dviem mėnesiams, tai yra iki 2015 metų rugpjūčio 24 dienos“, - teigė J.Skotnikova.

Ji taip pat pranešė, kad byla yra su grifu „visiškai slaptai“.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovas Kęstutis Vaškelevičius BNS informavo, kad oficialiai negauta pranešimų apie suimtą Lietuvos pilietį.

Gegužės 19 dieną Maskvoje Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) sulaikė Lietuvos pilietį Aristidą Tamošaitį. Tuomet pranešta, kad lietuvis sulaikytas su įrodymais, kai esą gavo slaptos informacijos iš Rusijos piliečio. Teigta, kad A.Tamošaitis neva prisipažino dirbantis Antrajame operatyvinių tarnybų departamente. Jam taip pat buvo skirtas dviejų mėnesių suėmimas.

A.Tamošaitis buvo suimtas praėjus trims savaitėms, kai Lietuvoje buvo sulaikytas šnipinėjimu FSB įtariamas Rusijos pilietis.

Lietuva nepatvirtina Rusijos pateikiamos informacijos, kad A. Tamošaitis dirba Lietuvos karinėje žvalgyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tokiu

Lietuvos-Rusijos pilieciu neturetu buti visai. Arba-arba. Niekada nepasitikeciau tokiu dviprasmiu subjektu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS