Maskvos atsakymas A. Navalnui: jo gyvybę išgelbėjo V. Putinas | kl.lt

MASKVOS ATSAKYMAS A. NAVALNUI: JO GYVYBĘ IŠGELBĖJO V. PUTINAS

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas savo apnuodijimu apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Atsakydamas į opozicionieriaus kaltinimus, Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas ketvirtadienį pareiškė, kad V. Putinas, rusų gydytojai ir pilotai išgelbėjo A. Navalno gyvybę.

„Putinas išgelbėjo jo gyvybę. Jeigu tai, kas su juo atsitiko, buvo surežisuota Vakarų valstybių specialiųjų tarnybų, tai jo pareiškimas atitinka šitą logiką. Jį nuoširdžiai gelbėjo visi – nuo pilotų ir gydytojų iki prezidento... Daryti tokius pareiškimus gali tik nepadorus žmogus“, – sakė V. Volodinas, kurio žodžiai cituojami oficialioje Valstybės Dūmos svetainėje.

„Visiškai akivaizdu, kad Navalnas dirba su Vakarų valstybių specialiosiomis tarnybomis ir valdžios organais“, – pridūrė jis.

A. Navalnas minėtame interviu taip pat žadėjo visiškai pasveikęs sugrįžti į Rusiją ir sakė nesuteiksiantis V. Putinui malonumo savo tremtimi.

„Negrįžimas reikštų, kad Putinas pasiekė savo tikslą. O mano darbas dabar yra likti žmogumi, kuris nebijo“, – sakė jis.

„Neįteiksiu Putinui dovanos nesugrįždamas į Rusiją“, – pabrėžė A. Navalnas ir pridūrė, jog jo „užduotis yra kuo greičiau sustiprėti“, kad jis „galėtų grįžti“.

Per kone dvi valandas trukusį interviu jis pateikė šiurpių detalių apie tai, kaip susmuko lėktuve.

A. Navalnas papasakojo pasakęs įgulai, kad buvo apnuodytas, ir pargriuvęs ant grindų.

„Tada girdėjau balsus, kurie darėsi tylesni; kažkokia moteris ragino: „Nenualpk!“ Tada – viskas. Žinojau, kad miriau. Tik vėliau supratau, kad klydau“, – sakė A. Navalnas.

Nepaisydamas tokios patirties jis žadėjo sugrįžęs į Rusiją tęsti savo veiklą.

„Toliau važinėsiu po Rusijos regionus, gyvensiu viešbučiuose ir gersiu vandenį kambariuose. Ką kita galiu daryti? Nelabai ką padarysi prieš Putino nematomus žudikus“, – sakė jis.

Kol kas opozicionierius lieka Berlyne su žmona ir sūnumi.

„Rytais pasivaikštau parke, tokios mano užduotys, tada pasimankštinu su savo gydytoju, o vakarais vėl vaikštinėju“, – pasakojo A. Navalnas.

Jis taip pat sakė pradėjęs žongliravimo pratimus, „kad pagerintų koordinaciją, kad rankos judėtų ta pačia kryptimi kaip akys“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Laikas tą kiaulę paprasčiausiai nušauti, kaip Nemcovą. Manau, rusai ilgai netemps to reikalo. Kas dabar tą suskį beprisimena ?

to faktas -

priėjo prie kompo ėdantis lietuvišką duoną vatnykas ir parašė.

Faktas

Navalnas elgiasi kaip Lietuvos politikai, ėda iš savo šeimininko rankų ir dergia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS