Medikų lėktuvas išskraidino Rusijos opozicionierių A. Navalną iš Omsko į Vokietiją | kl.lt

MEDIKŲ LĖKTUVAS IŠSKRAIDINO RUSIJOS OPOZICIONIERIŲ A. NAVALNĄ IŠ OMSKO Į VOKIETIJĄ

Šeštadienio naktį iš Sibiro miesto Omsko pakilo Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną skraidinantis medikų lėktuvas. Orlaivis šiuo metu skraidina A. Navalną į Vokietiją, kur jam bus suteiktas gydymas dėl įtariamo apnuodijimo, praėjus dieną trukusiems nesutarimams dėl jo išskraidinimo.

44-erių teisininkui ir antikorupcijos aktyvistui bei vienam iš aršiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų ketvirtadienį skrendant lėktuvu iš Tomsko į Maskvą pablogėjo sveikata, o lėktuvas turėjo nedelsiant leistis Omske.

A. Navalno atstovai teigia, kad jis buvo apnuodytas, nuodų esą buvo įpilta į arbatą, kurią jis gėrė oro uoste, ir dėl to kaltina V. Putiną. Tuo tarpu Omsko ligoninės gydytojai tikina, neva A. Navalno organizme neaptikta jokių nuodų pėdsakų.

A. Navalną Omske gydantys medikai iš pradžių neleido išvežti opozicionieriaus, tačiau pakeitė savo sprendimą po to, kai jo šeima ir atstovai pareikalavo leisti jį skraidinti į Vokietiją.

Vokietijos nevyriausybinės organizacijos „Cinema for Peace“ užsakytas lėktuvas iš Omsko pakilo maždaug 8 val. ryte vietos laiku (5 val. Lietuvos laiku) ir išskrido į Berlyną.

Planuojama, kad Berlyno Šėnefeldo oro uoste lėktuvas su A. Navalnu nusileis 9.24 val. vietos laiku (10.24 val. Lietuvos laiku).

A. Navalno žmona Julija instagrame išplatino nuotrauką, kurioje A. Navalnas ant neštuvų įkeliamas į lėktuvą, ir padėkojo rėmėjams už jų „atkaklumą“.

„Be jūsų paramos mums nebūtų pavykę jo pasiimti!“ – rašė ji.

Šeštadienio naktį į Omsko 1-ąją ligoninę atvyko greitosios medicinos pagalbos automobilis ir kaukes dėvintys medikai išvežė A. Navalną ant neštuvų.

Rusų medikai anksčiau teigė, kad A. Navalnas – komoje, o kvėpuoja jis esą per dirbtinio kvėpavimo aparatą.

Omsko medikų teigimu, A. Navalno organizme neaptikta nuodų pėdsakų, jam diagnozuotas „medžiagų apykaitos sutrikimas“ ir smarkiai sumažėjęs gliukozės kiekis kraujyje.

Omsko regiono Vidaus reikalų ministerija tvirtino, kad atlikusi tyrimą Policija aptiko pramoninių chemikalų ant A. Navalno ir jo bagažo, tačiau gydytojai teigė, jog tai neva negalėjo taip pabloginti jo būklės.

Vokiečių medikų lėktuvas į Omską atvyko penktadienio rytą, tačiau iš pradžių rusų gydytojai tvirtino, kad A. Navalno būklė yra nestabili, todėl neva negalima jo skraidinti į Vokietiją.

GALERIJA

  • Medikų lėktuvas išskraidino Rusijos opozicionierių A. Navalną iš Omsko į Vokietiją
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Per Ukrainos TV šnekėjo toks politologas Karasiovas .Jis teigė ,kad Navalnas inscenizavo savo apnuodijima tam ,kad ištrūkti iš putliaus nagų.Gyva ir sveika ji neišleistų.Eiline liberastu apgaulė.

bet

Kaip reiktu cia tokio navalno kuris jau 20 metu uzsiima korupcija ir dar viskuo ,buvo betmanas lietuviskas,bet jo mokslai menki,kur jis dingo,o ten zmogus sumokslu,turetumem toki kiek isknistu,pasodintu

Fufaike

dal.ba.jobai taigi vakar raset,kad isskrido be navslno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS