A. Merkel: anksti galvoti apie ribojimų švelninimą | kl.lt

A. MERKEL: ANKSTI GALVOTI APIE RIBOJIMŲ ŠVELNINIMĄ

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sako, kad dar anksti galvoti apie ribojimų, paskelbtų šalyje dėl koronaviruso plitimo, švelninimą. Ir toliau naujų infekcijų skaičius auga, įspėjo A. Merkel ketvirtadienio vakarą. Todėl ji prašanti žmonių kantrybės.

Vokietijoje daugiau kaip savaitę nedirba mokyklos ir vaikų darželiai. Uždaryta ir daug kitų viešų įstaigų, parduotuvių, visi restoranai. Nuo pirmadienio uždrausta viešoje vietoje būriuotis daugiau kaip dviem asmenims, išskyrus šeimos narius.

Internetu transliuotoje spaudos konferencijoje A. Merkel dabar sakė, jog dėl naujojo koronaviruso inkubacinio laikotarpio, kuris siekia iki 14 dienų, kol kas sunku įvertinti, ar ligšiolinės priemonės buvo veiksmingos. Dabartinių suvaržymų tikslas esą yra neperkrauti sveikatos sistemos.

Pati A. Merkel šiuo metu yra karantine. Ji savanoriškai izoliavosi namuose po to, kai turėjo kontaktą su infekuotu gydytoju. Kaip daugelis piliečių, ji esą šiuo metu „visą dieną sėdi prie aparato“ ir kalbasi su žmonėmis tik „virtualiai“. „Realių susitikimų nėra“. Todėl ji džiaugsis, kai jos karantinas baigsis.

Vokietijos Roberto Kocho instituto ketvirtadienio duomenimis, šalyje užregistruota 36 500 koronainfekcijos atvejų, 198 žmonės mirė. Johnso Hopkinso universitetas JAV kalba apie 43 940 užsikrėtimų Vokietijoje iki penktadienio ryto. Didelis skirtumai aiškinami skirtinga duomenų rinkimo metodika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS