A. Merkel: Holokausto atminimas – amžina Vokietijos atsakomybė | kl.lt

A. MERKEL: HOLOKAUSTO ATMINIMAS – AMŽINA VOKIETIJOS ATSAKOMYBĖ

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį teigė, kad Holokausto aukų atminimas yra „amžina Vokietijos atsakomybė“.

Tarptautinio Holokausto atminties aljanso, Jungtinių Tautų (JT) ir UNESCO organizuotame renginyje, kuriuo pažymima Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena, paskelbtame vaizdo įraše A. Merkel teigė jaučianti gėdą dėl nacių įvykdytų žiaurumų.

„Turime ryžtingai priešintis tiek atviram, tiek paslėptam antisemitizmui, holokausto neigimui ir reliatyvizavimui, – sakė A. Merkel. – Turime visada išlikti budrūs, kad nepaliktume vietos antisemitizmui ir rasizmui“.

Kanclerė padėkojo drąsos nepristigusiems ir savo gyvenimo istoriją papasakojusiems Holokaustą išgyvenusiems žmonėms.

„Kaip liudytojai jie neša žinią apie žmogaus orumo pažeidžiamumą ir vertybes, kuriomis yra paremtas taikus sugyvenimas“, – teigė A. Merkel ir pabrėžė, kad išgyvenusius Holokaustą turėtume pagerbti „atsimindami juos ir pasimokydami iš jų likimo“.

Kiek anksčiau trečiadienį Vokietijos parlamento nariai dalyvavo specialiame Holokausto aukų atminimo dienos posėdyje, kuriuo jie paminėjo 76-ąsias Aušvico koncentracijos stovyklos išvadavimo metines.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Himną pakeisk kutvela.. Adolfas dar jį giedojo...

kaunas

...kokia landzbergine sutve ,su kokiais liberalais? Komentaras kvailas Lietuva neturi fashistu Kpmentaras neapibreshtas ,lyg skuduras ; O tokiu ziaurumu ,kaip sugalvojo rudasis vokishkasis fasizmas ,tai ta tauta skolinga visoms sugriautom valstybem,,ir dirbti jie turi ,kad atlyginti visom europos valstybems,kurias sudegino,subombordavo,, zmones iszude ,,kaip dziungliu hanibalai ..atmintis ,tai niekis ,juos reikia priversti ATLYGINTI nuostolius.

Iš istorijų reikia mokytis

Gaila, kad šiandien, praėjus 76 metams po karo daug kas vėl bando išprovokuoti karą Europoje. Ne šventi avinėliai šioje srityje ir Lietuvos nacionalistai. Švelniau tai pavadinti nesiverčia liežuvis. 30 metų po nepriklausomybės landsberginė šutvė su liberalais nenustoja provokuoti Rusiją. Kad tik nereikėtų vėl graudentis vykstant "už nuopelnus" Sibirijon. O kai kam teisinti Hagos tribunole.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS