A. Merkel prabilo apie galimybę įgyvendinti tvarkingą „Brexitą“ | kl.lt

A. MERKEL PRABILO APIE GALIMYBĘ ĮGYVENDINTI TVARKINGĄ „BREXITĄ“

Jungtinė Karalystė (JK) vis dar gali išstoti iš ES su sutartimi, tačiau Vokietija yra pasiruošusi ir blogiausiam scenarijui – kietajam „Brexitui“, teigia Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Mes vis dar galime įgyvendinti tvarkingą „Brexitą“, Vokietijos vyriausybė darys viską, kad taip ir įvyktų, iki pat paskutinės dienos. Tačiau taip pat sakau, kad esame pasiruošę ir chaotiškam „Brexitui“, – šalies parlamentarams sakė A. Merkel.

Ji taip pat pabrėžė, kad po JK pasitraukimo iš Europos Sąjungos, Vokietija turės dar vieną konkurentę, nepaisant glaudžių tarpusavio santykių, rašo „Reuters“.

„Faktas lieka faktu – po Didžiosios Britanijos pasitraukimo šalia turėsime ekonominę konkurentę, net jei norėtume išlaikyti glaudžius ekonominius, užsienio politikos ir saugumo bendradarbiavimo ryšius ir draugiškus santykius“, – kalbėjo kanclerė.

JK dar šių metų kovo 29 d. turėjo pasitraukti iš ES, bet gilūs politiniai nesutarimai šalyje dėl to, kokio „Brexito“ ji nori, privertė du kartus atidėti šalies išstojimo datą.

Dabartinė JK išstojimo data yra spalio 31-oji. Borisas Johnsonas, kuris liepos mėnesį tapo naujuoju JK ministru pirmininku, pasižadėjo išvesti šalį iš ES iki galutinio termino – spalio 31 d., esant reikalui, net ir be sutarties.

Vis dėlto politikas sulaukė JK parlamento pasipriešinimo, kuris priėmė įstatymą, įpareigojantį Vyriausybę prašyti Briuselio atidėti „Brexito“ terminą, jei nebus pasiektas susitarimas su ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kam

tas zmoniu mulkinimas sakant tvarkingas kietas ir pan o merkel vel groja pagal monarchine dudele vitoji to kad pritartu britu tautai ir siulytu referenduma velniai zino ka paisto matosi su sveikata nekas?......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS