A. Merkel smerkia bjaurius protestus prieš pabėgėlius | kl.lt

A. MERKEL SMERKIA BJAURIUS PROTESTUS PRIEŠ PABĖGĖLIUS

  • 0

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasmerkė „bjaurias“ savaitgalį buvusias demonstracijas prieš pabėgėlius, pirmadienį paskelbė jos atstovas, pasigirdus kritikai, kad kanclerė ilgai griežtai nepasisako prieš šią agresiją.

Po dvi naktis vykusių policijos susirėmimų su ultradešiniųjų grupuočių protestuotojais rytinėje Vokietijoje, kurie priešinasi naujo pabėgėlių centro atidarymui, A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) pareiškė, kad Berlynas nepalaikys smurto prieš atvykėlius.

„Kanclerė ir visa vyriausybė griežčiausiai smerkia smurtą ir agresyvią ksenofobišką atmosferą“, – sakė S.Seibertas žurnalistams, iki šiol griežčiausiai pasmerkdamas smurtą prieš pabėgėliusVokietijoje.

„Bjauru, kaip dešinieji ekstremistai ir neonaciai bando skleisti savo neapykantos žinutes. Tie, kurie elgiasi kaip Heidenau agresoriai, patys save pastato už įstatymo ribų“, – kalbėjo jis.

Pasak S.Seiberto, „gėda“ matyti, kad prie protestuotojų prisidėjo šalies piliečiai, šeimos su vaikais, kad „palaikytų šias siaubingus nuotaikas“.

Vokietija yra „užjaučianti“ šalis ir neleis, kad pabėgėliai čia būtų sutikti „neapykantos šūksniais arba alkoholio kurstomų rėksnių“.

Pasak jo, visi prieglobsčio prašytojai , nepriklausomai nuo to, ar jų prašymai bus patenkinti, nusipelnė, kad su jais būtų elgiamasi „oriai ir pagarbiai“.

A.Merkel, kuri vėliau pirmadienį turėtų aptarti pabėgėlių problemas su Prancūzijos vadovu Francois Hollande'u (Fransua Holandu), sulaukia vis daugiau raginimų pasmerkti agresiją prieš pabėgėlius po penktadienio ir šeštadienio susirėmimų Haidenau.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė grotelinės žymės #Merkelschweigt (Tylinti Merkel) ir #Merkelsagtwas (Merkel, pasakyk ką nors).

Pirmadienį Haidenau apsilankęs vicekancleris Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) pareiškė, kad Vokietija neturi „nė per milimetrą nusileisti šiai dešiniųjų radikalų gaujai“.

Šiemet Vokietija turėtų priimti 800 tūkstančių prieglobsčio prašytojų. Nuo sausio mėnesio šalyje užregistruota daugiau nei 200 išpuolių prieš pabėgėlių centrus, kuriuose gyvena arba gyvens pabėgėliai.

Užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) sakė, kad demonstracijos Heidenau mieste neatspindi daugumos Vokietijos gyventojų nuomonės.

„Vokietija šiandien yra šalis, kuri yra atvira pasauliui, ir aš to laikysiuosi netgi paskutinių įvykių Saksonijoje šviesoje, kad (ji yra) tolerantiška, kultūriškai turtinga ir įvairi šalis“, – kalbėjo jis Vokietijos ambasadorių susitikime.

Ragina vieningai reaguoti į pabėgėlių krizę

Vokietijos kanclerė ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) pirmadienį paragino visus „vieningai“ reaguoti į didžiausią pabėgėlių krizę, kuri ištiko Europą po Antrojo pasaulinio karo.

„Mes turime įdiegti vieningą sistemą dėl teisės į prieglobstį“, – pasakė F.Hollande'as trumpai prieš derybų pradžią. Jis pavadino pabėgėlių antplūdį iš pasaulio krizių zonos „išskirtine situacija, kuri kurį laiką išliks“.

A.Merkel, kurios šalis šiais metais tikisi rekordinio 800 tūkst.prieglobsčio prašymų skaičiaus, savo ruožtu. pasakė, kad Vokietija ir Prancūzija tikisi, jog ir visos kitos ES narės „kuo greičiau“ sutiks laikytis dabartinės pabėgėlių politikos šiame Europos šalių bloke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS