A. Merkel susitiks su S. Cichanouskaja kitą savaitę | kl.lt

A. MERKEL SUSITIKS SU S. CICHANOUSKAJA KITĄ SAVAITĘ

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį Berlyne susitiks su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

A. Merkel susitikimas su S. Cichanouskaja vyks antradienį vakare, o pagrindinė susitikimo tema bus „situacija Baltarusijoje po prezidento rinkimų“, teigė A. Merkel atstovė spaudai Ulrike Demmer.

A. Merkel anksčiau tvirtino, kad Vokietija nepripažįsta rugpjūčio 9 d. vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų, kurių nugalėtoju pasiskelbė Aliaksandras Lukašenka.

Vos tik paskelbus pirmuosius rinkimų rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

Šį antradienį viešėdamas Vilniuje su S. Cichanouskaja susitiko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir pažadėjo padėti tarpininkauti derybose dėl taikaus krizės Baltarusijoje sprendimo ir politinių kalinių paleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Neapsikrėsk virusu frau nes susitikimas gali ir neįvykti. Teks poniai Cichonovskajai minti kitais keliais.

Xxx

Chichnovdka yra „ Trojanu arklys „Lietuvos ekonomikai

Nu grazu

Kaip vertinama vireja. Gyvena pas Nauseda, susitinka su Makronu, uz runkeliu pinigelius varys Vokietijon. Ir dar vaidina prezidente. Bjauru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS