A. Merkel suteiktas JAV elitinio Harvardo universiteto garbės daktaro vardas | kl.lt

A. MERKEL SUTEIKTAS JAV ELITINIO HARVARDO UNIVERSITETO GARBĖS DAKTARO VARDAS

  • 1

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel suteiktas JAV elitinio Harvardo universiteto garbės daktaro vardas. Taip politikė, be kita ko, pagerbta už jos "pragmatizmą ir protingą ryžtą".

Harvardo prezidentas Larry'is Bacowas ketvirtadienį įteikė apdovanojimą A. Merkel per iškilmingą ceremoniją universitete Kembridže.

Universitetas gyrė A. Merkel šūkį per pabėgėlių krizę „Mums tai pavyks“, kuris Vokietijoje sulaukė didelės kritikos. Kanclerės sprendimas įsileisti į šalį daug migrantų ir pabėgėlių esą parodė jos ryžtą kovoti už tai, ką ji laiko teisinga – jei net tai yra nepopuliaru.

Tas pats, anot universiteto, taikytina A. Merkel veiksmams per Europos skolų krizę. Įteikus apdovanojimą, kanclerė sulaukė audringų ovacijų.

Vėliau ketvirtadienio vakarą A. Merkel ketina pasakyti kalbą universiteto absolventams.

Turint omenyje nesutarimus su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, jos kalbos nekantriai laukiama. „Tai bus ne klasikinė politinė kalba, o kalba, kuri, be kita ko, supažindins studentus su mano gyvenimu ir per jį gautomis pamokomis“, - neseniai JAV stočiai CNN sakė A. Merkel.

Per trumpą A. Merkel viešnagę JAV susitikimas su D. Trumpu neplanuojamas. Vokietijos vyriausybės atstovo duomenimis, JAV pusė iš anksto pranešė, kad prezidento tą dieną Vašingtone nebus.

A. Merkel su D. Trumpu Vašingtone susitiko 2018 metų balandį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

vaidmainiai globalistei kur žaidžia dvigubus žaidimus??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS