Ministras: Italija visus atvykstančiuosius iš Kinijos tikrins dėl COVID-19 | kl.lt

MINISTRAS: ITALIJA VISUS ATVYKSTANČIUOSIUS IŠ KINIJOS TIKRINS DĖL COVID-19

  • 2

Kinijoje smarkiai padaugėjus koronavirusinės infekcijos atvejų, Italija atvykstantiesiems iš šios šalies įveda privalomą testavimą dėl COVID-19, trečiadienį pranešė italų sveikatos apsaugos ministras.

„Įsakiau visiems keleiviams, atvykstantiems iš Kinijos ir vykstantiems tranzitu per Italiją, atlikti privalomus COVID-19 antigeno testus ir su jais susijusį viruso sekos nustatymą“, – pareiškė ministras Orazio Schillaci (Oracijus Skilačis).

Jis teigė, kad ši priemonė yra „būtina siekiant užtikrinti bet kokių viruso atmainų kontrolę ir nustatymą, kad būtų apsaugoti Italijos gyventojai“.

Pekinui laipsniškai švelninant griežtas kontrolės priemones, kurios skaudžiai smogė ekonomikai ir visoje šalyje išprovokavo protestus, Kinijoje smarkiai padaugėjo užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Italijos šiauriniame Lombardijos regione patikra pradėta vykdyti nuo antradienio, likus dienai iki ši priemonė buvo pradėta taikyti visoje šalyje.

Lombardijoje – pirmajame regione, kuris, 2020 metų pradžioje Europą užklupus koronavirusui, paskelbė karantiną – atvykstantieji iš Kinijos Milano Malpensos oro uoste bus testuojami bent iki sausio 30 dienos, pranešė užsienio reikalų ministerija.

Pastarosiomis dienomis Malpensos oro uoste paimtus tepinėlius jau analizuoja nacionalinė sveikatos apsaugos ministerija, kad padėtų nustatyti galimas naujas viruso atmainas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Italai

Dar mąsto savarankiškai. Ir nereikia rašinėti nesąmonių. Vėl užneš covid. Ačiū, nereikia

apie itališka beždžionė iš JAV politinio cirko

Kaip beždžionė paskui JAV, kuri įvedė panaš. ribojimus, bet ne dėl saugumo, bet dėl politinių motyvų, nes senai negali pakęsti Kinija, kad ši prieš Amerikos politikus neklupi ant kelių, kaip Meksika ar kt.bananų respublika su savo politikais-beždžionėms. Kitą vertus kiniečiai ir taip nekeliaus į užsieni, nes švęs savo/kiniškus naujus metus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS