Ministrė: Senegalo kariai prisijungs prie bet kokios ECOWAS intervencijos Nigeryje | kl.lt

MINISTRĖ: SENEGALO KARIAI PRISIJUNGS PRIE BET KOKIOS ECOWAS INTERVENCIJOS NIGERYJE

  • 4

Senegalas ketvirtadienį pareiškė, kad šalis dalyvaus karinėje intervencijoje Nigeryje, jei jos imtis nuspręstų Vakarų Afrikos valstybių ekonominė bendrija (ECOWAS) po praėjusią savaitę įvykusio perversmo.

Užsienio reikalų ministrė Aissata Tall Sall (Aisata Tal Sal) ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad regione įvyko per daug perversmų, ir paminėjo Senegalo tarptautinius įsipareigojimus.

„Senegalo kareiviai dėl visų šių priežasčių vyks ten“, – teigė ji.

Regioninis blokas ECOWAS pagrasino panaudoti jėgą, jei chunta iki sekmadienio neatstatys nušalinto prezidento Mohamedo Bazoumo (Mohamedo Bazumo).

Nigeris yra ketvirtoji bloko narė, kurioje nuo 2020 metų įvykdytas perversmas.

Per vyriausybės spaudos konferenciją sostinėje Dakare A. Tall Sall sakė, kad Senegalas privalo vykdyti ECOWAS sprendimus.

Tačiau ji pridūrė: „Senegalas įsitikinęs, kad šie perversmai turi būti sustabdyti, todėl mes ten vykstame.“

Ji taip pat iškėlė klausimą, kodėl ECOWAS turėtų siųsti karius į Nigerį, nors to nedarė po perversmų Malyje, Gvinėjoje ar Burkina Fase.

„Atsakyti paprastai – nes tai vienu perversmu per daug“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Matyt pritrūko

ėdalo,sprendžiant iš išraiškos.

Nuomonė

Kokia čia dar liandzbirka išlindo su savo pliurpalais ? Žiūrėk geriau savo reikalų, tuoj gal subinę iš Wilno reikės nešti nuo vagnerių...jei ,aišku, spėsi...O negrai susitvarkys ir be jankių pagalbos.

Anonimas

Kokius jav interesus, patvorini kaimo liurbi tu? Pinigai joms dauguma ateina is pasaulio donoru, daugiausia ES ir JAV. Net ir jiems dalinant pasalpas 60 metu tenka siusti JT armija malsinti karus. Ir pagaliau ECOWAS savo karius siust prades tvarkytis so kacapiskom isgamom tenai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS