Misisipė nubalsavo už naują valstijos vėliavą be Konfederacijos simbolio | kl.lt

MISISIPĖ NUBALSAVO UŽ NAUJĄ VALSTIJOS VĖLIAVĄ BE KONFEDERACIJOS SIMBOLIO

Misisipės rinkėjai antradienį pritarė pasiūlymui įvesti naują valstijos vėliavą su magnolijos atvaizdu, praėjus keliems mėnesiams po šios pietinės valstijos sprendimo atsisakyti ankstesnės vėliavos su Pilietinio karo laikų Konfederacijos pajėgų emblema.

Misisipės valstijos vėliava buvo paskutinė Jungtinėse Valstijose, kurioje buvo išlikęs konfederatų simbolis. Konfederaciją sudarė 1860 metais nuo Sąjungos atsiskyrusios kelios pietinės valstijos, siekusios, kad jose vergovė išliktų teisėta.

Daugelis afroamerikiečių ankstesnę vėliavą siejo su rasizmu, o daugelis baltųjų gyventojų tvirtino, kad vėliava su Konfederacijos simboliu yra Pietų paveldo dalis.

Kaip praneša JAV žiniasklaida, Misisipės rinkėjų dauguma palaikė naujo dizaino vėliavą, ant kurios taip pat bus užrašas „Pasitikime Dievu“.

Senosios vėliavos buvo atsisakyta praeitą vasarą, kai JAV buvo apėmę didžiausi per kelis dešimtmečius protestai prieš rasizmą ir policijos žiaurumą.

Judėjimas už rasinį teisingumą Jungtinėse Valstijose taip pat paskatino pašalinti daugelį Konfederacijos veikėjų statulų – arba oficialiai jas pašalinant vietos vyriausybėms, arba savavališkai nuverčiant protestuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kada mes keisim savo afrikietišką vėliavą ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS