Monrealis skelbia karą plastikiniams vandens buteliams | kl.lt

MONREALIS SKELBIA KARĄ PLASTIKINIAMS VANDENS BUTELIAMS

  • 0

Kanados miestas Monrealis pradeda kovą su plastikinių butelių naudojimu ir pirmiausia imasi vandens butelių. Tuo tarpu trys didžiosios korporacijos atkakliai kiša pagalius į ratus Monrealio užmojams, praneša The Independent.

Opozicijos judėjimas kilo po to, kai Monrealio meras Denisas Coderre ėmė svarstyti galimybę uždrausti plastikinius vandens butelius šiame Kanados mieste. Meras jau paskelbė, kad plastikinių maišelių bus atsisakyta nuo 2018 m.

Kanados gėrimų asociacija, kuri atstovauja daugiau nei 60 kompanijų, užsiregistravo Kvebeko lobistų registe. Asociacijai priklauso „Coke“, „Pepsi“ ir „Nestle“.

Kovo 8 d. lobistų registrui pateiktame dokumente asociacija tvirtina, kad plastikiniai buteliai yra saugūs ir patogūs vartotojams, o jų uždraudimas suvaržytų žmonių pasirinkimo laisvę.

„Mes siekiame, kad Monrealis atšauktų pasiūlymą uždrausti plastikinių vandens butelių naudojimą savo teritorijoje“, – rašoma dokumente, kuriame taip pat aiškinama, kad Kvebeke naudojami buteliai yra gaminami iš 100 proc. perdirbamų medžiagų.

Atsakydamas į opozicijos pareiškimą D. Coderre teigė, kad plastikas daro žalą aplinkai, ir tikino, kad imsis plastikinių vandens butelių problemos taip, kaip sprendė plastikinių maišelių problemą.

„Aš nesu dogmatiškas. Kaip tik į šią problemą žiūriu praktiškai, tai yra kultūrinis pokytis“, – aiškino Monrealio meras.

Anksčiau D. Coderre yra sakęs, kad kiekvienais metais 700 mln. vienkartinio naudojimo plastikinių butelių užverčia Kvebeko provincijos savartynus ir tai yra gamtos trikdymas.

Tuo tarpu Kvebeko vandens buteliuose asociacija tikina, kad efektyvesnis butelių perdirbimas būtų praktiškesnė alternatyva jų uždraudimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS