N. Pelosi pasiruošusi pradėti antrąjį D. Trumpo apkaltos procesą | kl.lt

N. PELOSI PASIRUOŠUSI PRADĖTI ANTRĄJĮ D. TRUMPO APKALTOS PROCESĄ

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nenso Pelouzi) sekmadienį pažadėjo siekti, kad prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) būtų pašalintas iš pareigų savo administracijos darbo paskutinėmis dienomis dėl jo šalininkų surengto įsiveržimo į Kapitolijų.

N. Pelosi, aukščiausio rango Kongreso demokratė, sakė, kad pirmadienį Atstovų Rūmams bus pateikta priimti rezoliuciją, raginančią administraciją pašalinti D. Trumpą iš posto kaip netinkamą eiti pareigas, remiantis konstitucijos 25-ąja pataisa.

Jeigu viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) nesutiks to padaryti, „imsimės tolesnių veiksmų, pateikdami apkaltos aktą“ Atstovų Rūmams, nurodė N. Pelosi said.

„Gindami mūsų konstituciją ir demokratiją, veiksime skubiai, nes šis prezidentas kelia betarpišką grėsmę jiems abiem“, – pabrėžė ji.

Gindami mūsų konstituciją ir demokratiją, veiksime skubiai, nes šis prezidentas kelia betarpišką grėsmę jiems abiem.

„Bėgant dienoms prezidento tebevykdomo puolimo prieš mūsų demokratiją siaubas yra suintensyvėjęs, todėl reikia nedelsiant imtis veiksmų“, – pridūrė N. Pelosi.

Demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai jau buvo surengę apkaltą D. Trumpui 2019 metų gruodį, kaltindami prezidentą spaudus Ukrainos vadovą surasti politiškai kompromituojančios medžiagos prieš jo varžovą Joe Bideną (Džo Baideną).

Galiausiai prezidentas buvo išteisintas Senate, kur daugumą turėjo respublikonai.

Nors laiko lieka vis mažiau, demokratai tikriausiai surinks Atstovų Rūmuose pakankamai balsų, kad D. Trumpui dar kartą būtų pareikšta apkalta. Šį žingsnį gali palaikyti netgi kai kurie respublikonai.

Vis tik jie vargu ar užsitikrins dviejų trečdalių balsų daugumą, kad D. Trumpas būtų pripažintas kaltu 100 narių turinčiame Senate ir atstatydintas.

D. Trumpo įpėdinis Joe Bidenas bus inauguruotas sausio 20 dieną. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ar ne laikas jai i seneliu namus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS