N. Pelosi siūlo atimti iš D. Trumpo galimybę panaudoti branduolinius ginklus | kl.lt

N. PELOSI SIŪLO ATIMTI IŠ D. TRUMPO GALIMYBĘ PANAUDOTI BRANDUOLINIUS GINKLUS

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) penktadienį pranešė aptarusi su šalies ginkluotųjų pajėgų vadu galimybę užtikrinti, kad „nestabilus“ prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) savo kadencijos paskutinėmis dienomis nepanaudotų branduolinių ginklų.

Aukščiausio rango Kongreso demokratė su Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininku generolu Marku Milley (Marku Miliu) aptarė „prieinamas atsargumo priemones, kad nestabilus prezidentas negalėtų inicijuoti karinių veiksmų arba prieiti prie [branduolinių ginklų] paleidimo kodų ir įsakyti surengti branduolinį smūgį“.

Laiške kolegoms demokratams N. Pelosi taip pat nurodė esanti pasiruošusi pradėti D. Trumpo apkaltos procesą, jeigu prezidentas savo noru neatsistatydins arba jeigu viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) nepradės proceso, leidžiančio jam ir kabineto nariams pašalinti valstybės vadovą iš pareigų.

„Jeigu prezidentas nepaliks posto nedelsdamas ir savo noru, Kongresas imsis savų veiksmų“, – sakė Atstovų Rūmų pirmininkė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Rolandas

Kas ten per tokie pridurkai palaiko ta parsidavely zydam lauk vun kuo greiciau!!!

Manau

Pelosi tikrai neadekvati. Kaip ji ardosi atstovų rūmuose. Visur jai vaidenasi Putinas. Matyti, kad senatvinė silpnaprotystė išvešėjusi gan giliai. Ja reikia skiepyti nuo pasiutligės, kad kiti nuo jos neužsikrėstu. Jos vieta psichiatrijos ligoninėje. Dauguma žmonių laukia, kad kuo greičiau ji dvėstu.

kauniete

PELOSE IŠKAMŠA SENA SAKO KAD JAU SU PAMPERSAIS SMARDINI KONGRESA EIK TU LAUK MANAI SU STOROŠU ŠALI NUPIRKSI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS