NATO ėmėsi koordinuoti žmonių evakuaciją iš Kabulo | kl.lt

NATO ĖMĖSI KOORDINUOTI ŽMONIŲ EVAKUACIJĄ IŠ KABULO

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį pranešė, kad Aljansas ėmėsi koordinuoti žmonių evakuaciją iš Kabulo oro uosto, tūkstančiams gyventojų mėginant ištrūkti iš Afganistano, kuriame kontrolę susigrąžino Talibanas.

„Keli šimtai NATO darbuotojų ir kontraktininkų teikia svarbias paslaugas, pavyzdžiui, oro eismo valdymą, aprūpinimą degalais ir ryšį oro uoste“, – NATO spaudos tarnyba citavo J. Stoltenbergo pasisakymą per Didžiojo septyneto (G-7) lyderių virtualų susitikimą.

Jis pridūrė, kad „NATO ėmėsi koordinuojančio vaidmens, kad užtikrintų kuo veiksmingiausią žmonių evakuaciją“, taip pat „pabrėžė, jog itin svarbu, kad Kabulo oro uostas liktų atviras tęsiamai evakuacijai“.

Pasak J. Stoltenbergo, svarbu išsaugoti Afganistano per pastaruosius 20 metų iškovotus pasiekimus, reikšmingai palaikant visai tarptautinei bendrijai. NATO vadovas atkreipė dėmesį, kad Aljanso prioritetas – padaryti viską, kad Afganistanas niekada nebetaptų prieglobsčiu tarptautiniams teroristams, rengiantiems išpuolius prieš Vakarų valstybes.

J. Stoltenbergas pripažino, kad terorizmo grėsmė gali vėl iškilti, ir pažadėjo, kad NATO sąjungininkės „tęs kovą su tarptautiniu terorizmu bei stebės, kad Afganistanas vėl netaptų prieglobsčiu teroristų grupuotėms“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS