NATO ir Australija pasirašė partnerystės susitarimą | kl.lt

NATO IR AUSTRALIJA PASIRAŠĖ PARTNERYSTĖS SUSITARIMĄ

NATO ir Australija pasirašė partnerystės susitarimą, leisiantį greičiau reaguoti į įvykius Ramiojo vandenyno regione. Susitarimas pasirašytas trečiadienį Sidnėjuje viešint Aljanso generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui. Australijos gynybos ministrė Linda Reynolds sakė: „Mes ieškome naujų sričių bendradarbiauti Indijos ir Ramiojo vandenyno regione“. Jam priklauso ir Pietų Kinijos jūra, kur Kinija su kitomis valstybėmis ginčijasi dėl įvairių teritorijų.

Be to, bus plečiamas bendradarbiavimas saugant tam tikrus gamtinius išteklius. Vadinamosios retosios žemės labai svarbios ir karinės technologijos srityje. J. Stoltenbergas teigė: „Kuo mažiau nuspėjama ir iššūkių kelianti saugumo padėtis, tuo svarbiau yra mums būti drauge, bendradarbiauti, eiti išvien ir saugoti taisyklėmis pagrįstą pasaulio tvarką“.

Šiuo metu Australija su maždaug 300 karių dalyvauja NATO vadovaujamoje misijoje Afganistane. Šalis taip pat svarsto nusiųsti karo laivų ir lėktuvų į Persijos įlankos regioną, kur JAV planuoja misiją laivybai apsaugoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dabar y ,,,tuza,, kenguroms

gales varyt be vazelino....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS