NATO naikintuvai kilo atpažinti ir lydėti Rusijos orlaivių: neaplenkė ir Lietuvos | kl.lt

NATO NAIKINTUVAI KILO ATPAŽINTI IR LYDĖTI RUSIJOS ORLAIVIŲ: NEAPLENKĖ IR LIETUVOS

Praėjusią savaitę, rugpjūčio 5-11 dienomis, NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai devynis kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių karinių orlaivių.

Rugpjūčio 5 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du Rusijos Federacijos orlaivius SU-27, pakilusius iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities ir tarptautine oro erdve lydėjusius Rusijos Federacijos orlaivį TU-142, pakilusį iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies. Orlaiviai skrido be veikiančių radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų neturėjo, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Rugpjūčio 5 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du Rusijos Federacijos orlaivius SU-27, skridusius iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Latvijos skrydžių informacijos regioną (FIR) ir atgal. Orlaiviai skrido be veikiančių radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 6 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį TU-134, kuris virš Baltijos jūros dėl blogų oro sąlygų įskrido į Lietuvos Respublikos oro erdvę. Orlaivis skrido su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, skrydžio planą turėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugpjūčio 6 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du Rusijos Federacijos orlaivius SU-27 ir du Rusijos Federacijjos orlaivius IL-38, skridusius tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be veikiančių radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 7 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį AN-26, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. AN-26 skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugpjūčio 8 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį TU-142, skridusį iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Baltijos jūros tarptautinę oro erdvę ir atgal į Rusijos Federacijos žemyninę dalį, ir du Rusijos Federacijos orlaivius SU-30, skridusius iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Baltijos jūros tarptautinę oro erdvę ir atgal į Kaliningrado sritį. TU-142 ir du SU-30 skrido be radiolokacinių atsakikliu, skrydžio planų neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 8 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį SU-27, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Baltijos jūros tarptautinę oro erdvę ir atgal į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį. SU-27 skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 8 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du Rusijos Federacijos orlaivius SU-30, skridusius tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Baltijos jūros tarptautinę oro erdvę ir atgal į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį. Abu SU-30 skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 10 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du Rusijos Federacijos orlaivius SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Baltijos jūros tarptautinę oro erdvę ir atgal į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį eskortuoti Rusijos Federacijos orlaivio TU-134, skridusio iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Abu orlaiviai SU-27 skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, orlaivis TU-134 skrido su radiolokaciniu atsakikliu, skrydžio planą turėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS