NATO sąjungininkės tariasi dėl 5G ryšio saugumo | kl.lt

NATO SĄJUNGININKĖS TARIASI DĖL 5G RYŠIO SAUGUMO

NATO gynybos ministrai ketvirtadienį susitiko aptarti saugumo reikalavimus, kurie turės būti taikomi 5G ryšio tinklų plėtojimui, kadangi vis labiau būgštaujama dėl Kinijos 5G ryšio tiekėjos „Huawei“ keliamų grėsmių. Pastaroji tokius žingsnius vertina kaip bandymą paversti 5G tinklų saugumą politiniu sprendimu.

JAV, didžiausia NATO šalis sąjungininkė, jau kurį laiką reiškia susirūpinimą dėl „Huawei“ dalyvavimo 5G ryšių plėtojime. JAV teigia, kad ši bendrovė bendradarbiauja su Kinijos valdžia ir technologijas naudoja žvalgybai.

„Pagal naujas taisykles, taikomas civilinėms telekomunikacijų sistemoms, šalys turės nuodugniai įvertinti visus pavojus ir apsvarstyti „užsienio nuosavybės, kontrolės ir investicijų pasekmes“, – teigė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Šalims reikės atsižvelgti į šiuos reikalavimus projektuojant, statant ir eksploatuojant 5G ryšio tinklus. „Šie reikalavimai nebus taikomi vienai šaliai ar bendrovei, – trečiadienį prieš NATO susitikimą žurnalistams sakė J. Stoltenbergas. – Juos taikyti turės visos aljanso narės.“

„Huawei“ Eltai atsiųstame komentare teigia apgailestaujanti dėl, bendrovės teigimu, „bandymo paversti 5G tinklų saugumą politiniu sprendimu.“

„Esame įmonė, turinti aiškią valdymo struktūrą ir 100 proc. priklausanti darbuotojams. „Huawei“ laikosi laisvosios rinkos taisyklių, ir visi teiginiai, kad įmonę kontroliuoja kažkas kitas, yra neteisingi. Niekas, įskaitant Lietuvą ir JAV vyriausybę, nepateikė jokių įrodymų, kad „Huawei“ įranga yra nesaugi. „Huawei“ laikosi Europos Sąjungos ir Lietuvos įstatymų ir ateityje jų laikysis“, – komentare Eltai nurodo „Huawei“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS