NATO svarsto dar labiau didinti savo buvimą rytiniame flange | kl.lt

NATO SVARSTO DAR LABIAU DIDINTI SAVO BUVIMĄ RYTINIAME FLANGE

NATO šalys, reaguodamos į Rusijos karą prieš Ukrainą, pradėjo konsultacijas dėl tolesnio savo pajėgų stiprinimo rytinėje Aljanso teritorijoje.

„Mes dabar rimtai svarstome smarkiai stiprinti savo buvimą – su daugiau dalinių, daugiau oro gynybos, daugiau atgrasymo“, – penktadienį Briuselyje po NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo pareiškė generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Detalių dėl to tikimasi gynybos ministrų susitikime kovo 16 dieną.

J. Stoltenbergas atkreipė dėmesį į tai, kad sprendimui priimti galima skirti šiek tiek daugiau laiko, nes rytinis flangas jau sustiprintas iš karto po karo Ukrainoje pradžios. Jis užsiminė, kad, be kita, į Baltijos šalis ir kitas valstybes, pavyzdžiui, Rumuniją, nusiųsta tūkstančiai papildomų karių.

J. Stoltenbergas taip pat pažadėjo didesnę Aljanso paramą su Rusija besiribojančioms šalims partnerėms, pavyzdžiui, Gruzijai ir Bosnijai ir Hercegovinai. „Mes nepriėmėme galutinių sprendimų, tačiau yra platus sutarimas, kad turime labiau remti šias šalis“, – klabėjo NATO vadovas. Įvykiai Ukrainoje esą rodo, kad joms gali kilti grėsmė.

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad Gruzija ir Bosnija ir Hercegovina jau praeityje yra sulaukusios NATO pagalbos. Aljansas, pavyzdžiui, padėjo joms vykdant reformas karinėje srityje bei stiprinant gynybos ir saugumo institucijas.

Gairės: NATO, saugumo stiprinimas, rytinis flangas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS