NATO vadovas pritaria tarptautiniam tyrimui dėl koronaviruso atsiradimo Kinijoje | kl.lt

NATO VADOVAS PRITARIA TARPTAUTINIAM TYRIMUI DĖL KORONAVIRUSO ATSIRADIMO KINIJOJE

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad pasaulio bendruomenė turėtų išsiaiškinti koronaviruso COVID-19 atsiradimo ir išplitimo Kinijoje aplinkybes.

„PSO [Pasaulio sveikatos organizacija] pareiškė, kad, remiantis turima informacija, šitas virusas yra natūralios kilmės, jis nebuvo sukurtas laboratorijoje. Tačiau lieka virtinė neatsakytų klausimų, todėl palaikau raginimus atlikti tarptautinį tyrimą ir išsiaiškinti viską, kas įvyko. Tai leistų mums išvengti pandemijų ateityje“, – pareiškė NATO vadovas interviu laikraščiui „La Reppublica“.

Kalbėdamas apie Kiniją J. Stoltenbergas atkreipė dėmesį į spartų šios šalies vystymąsi ekonomikos, technologijų ir karinėje srityse.

„Ir mums reikia išsiaiškinti, kokią įtaką mūsų saugumui turi tokia įvykių raida. Aišku, kad jėgų pusiausvyra pasaulyje keičiasi. NATO pripažįsta šio [reiškinio] pasekmes ir nuolat evoliucionuoja. Mums reikia konstruktyvių santykių su Pekinu, bet mes toliau propaguosime savo vertybes, palaikydami dialogą su Pekinu“,  – pridūrė Šiaurės Aljanso vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kinai

jus zudo su sukurtu brudu zudymams o jus ,vis virusas virusas.......

Augis

Tam suskiui viskas rūpi neturi ką veikti tai ir lenda amerikosam į šikna.

idomu

ar kam nors reikalingas jo pritarimas???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS