NATO vadovas reiškia „rimtas abejones“ dėl Turkijos | kl.lt

NATO VADOVAS REIŠKIA „RIMTAS ABEJONES“ DĖL TURKIJOS

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė „rimtų abejonių“ dėl Aljanso narės Turkijos.

Aljanse yra „didelių nesutarimų“ su Ankara, sakė jis bendrame Užsienio reikalų ir Gynybos komitetų posėdyje Europos Parlamente. J. Stoltenbergas paminėjo konfliktą dėl dujų išteklių Viduržemio jūroje, Ankaros sprendimą įsigyti rusišką oro gynybos sistemą „S-400“ ir „demokratinių teisių Turkijoje“ klausimą.

Kartu NATO vadovas pabrėžė, kad Aljanse, kurio 30 narių istorija, geografija ir politika yra skirtinga, visuomet bus skirtinų nuomonių. Todėl NATO uždavinys yra būti „svarbia platforma“, kad galėtų vykti „rimti debatai“ apie problemas ir būtų mažinama įtampa.

J. Stoltenbergas atkreipė dėmesį į Turkijos konfliktą su Graikija ir Kipru dėl dujų išteklių Viduržemio jūroje. Čia esą NATO sušvelnino įtampą pasitelkdama karinių konfliktų vengimo mechanizmą. Ir tai atvėrė kelią pokalbiams tarp Graikijos ir Turkijos dėl ginčo priežasčių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Buras

Vyti lauk tuos muslimus is NATO.

VIENI PARADOKSAI...

Visam pasauliui triūbijama, kad NATO aljansas yra grynai gynybinio pobūdžio...Ar ne paradoksas, kad Turkija kaltinama tuo, kad su Rusija tiesia dujotiekį, stato galingą atominę elektrinę. Gerai būtų, kad Stoltenbergas paaiškintų - ką bendro turi gynyba su Rusijos ir Turkijos ekonominiu bendradarbiavimu. Atsakymas vienas - šiandieninis NATO yra AMERIKOS INSTRUMENTAS DOMINAVIMUI VISAME PASAULYJE.

Aljans teisingumas?

5km nuo Turkijos 500 km nuo Graikijos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS