Per Naujųjų metų kalbą E. Macronas teisinosi dėl vakcinavimo delsimo | kl.lt

PER NAUJŲJŲ METŲ KALBĄ E. MACRONAS TEISINOSI DĖL VAKCINAVIMO DELSIMO

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį pažadėjo, kad šalyje daugiau nebus delsiama vykdyti piliečių imunizacijos. Šią savaitę prezidentas sulaukė kritikos dėl itin lėto vakcinavimo kampanijos tempo.

Tačiau per Naujųjų metų kalbą E. Macronas nevengė ir teisinimosi – prezidentas tvirtino neleisiantis niekam žaisti su vakcinacijos programų saugumu.

Nuo sekmadienio „Pfizer-BioNTech“ vakcina Prancūzijoje buvo paskiepyta mažiau nei 200 žmonių, Vokietijoje per tą patį laikotarpį paskiepyta 78 tūkst. žmonių. Neseniai COVID-19 persirgęs E. Macronas yra spaudžiamas spartinti vakcinavimo procesą šalyje.

Vyriausybė skelbia, kad skeptiškiems piliečiams reikia duoti daugiau laiko apsvarstyti savo pasirinkimus, – siekdami įtikinti prieš skiepus nusistačiusius žmones, pareigūnai esą turi būti kantrūs.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas prieš pat E. Macrono kalbą atskleidė planus plėsti vakcinavimo kampaniją, pagal kurią kol kas skiepyti tik senelių globos namų gyventojai ir vyresni nei 65 m. sveikatos apsaugos darbuotojai.

O. Veranas teigė, kad nuo pirmadienio – kur kas anksčiau, nei planuota – bus skiepijami ir vyresni nei 50 m. sveikatos apsaugos darbuotojai.

Skiepai Prancūzijoje tapo dar svarbesni, ketvirtadienį paskelbus, kad Pietų Afrikos Respublikoje nustatytas naujos atmainos koronavirusas, kuris galimai yra labiau užkrečiamas, buvo aptiktas ir Prancūzijoje. Prieš mažiau nei savaitę Prancūzija užfiksavo ir Jungtinėje Karalystėje (JK) plintančio naujos atmainos koronaviruso pirmąjį atvejį.

Bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius Prancūzijoje siekia 64 632.

„2020 m. buvo sunkūs, – teigė E. Macronas. – Tačiau veikdami išvien mes tapome vieningesni.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS