A. Navalną ištyrę Omsko medikai nenustatė infarkto, insulto ar infekcijos požymių | kl.lt

A. NAVALNĄ IŠTYRĘ OMSKO MEDIKAI NENUSTATĖ INFARKTO, INSULTO AR INFEKCIJOS POŽYMIŲ

Rusijos Sibiro miesto Omsko medikai ketvirtadienį sakė, kad intensyviosios terapijos skyriuje dėl įtariamo apnuodijimo gydomam vienam iš pagrindinių opozicijos lyderių Aleksejui Navalnui nenustatyta jokių infarkto, insulto arba infekcijos požymių.

„Nėra jokių duomenų apie insultą arba infarktą, nėra duomenų apie infekcinius pažeidimus, taip pat dėl koronavirusinės infekcijos“, – Sveikatos apsaugos ministerijos regioninis padalinys citavo minėtos ligoninės vyriausiojo gydytojos pavaduotoją Anatolijų Kaliničenką.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

A. Navalno atstovė Kira Jarmyš sakė, kad jis dar nepabudo iš komos ir kad jam taikomas dirbtinis plaučių vėdinimas. Anot jos, A. Navalno būklė tebėra sunki, bet stabili, nors gydytojai anksčiau sakė kovojantys dėl aktyvisto gyvybės.

K. Jarmyš anksčiau sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė..Negalimą to leisti.

Omskiečiai palaikykite Navalną.Juk ir būsite amžius po tyrono padu.Laikas pabusti išeiti į gatves kaip Baltarusiai.Kovokite už save ir savo vaikus.Nežinote kada jiems įpils į stiklinę ar kur nuodų Putino gauja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS