A. Navalnas sako, kad bus perkeltas į griežčiausią kalėjimo kamerą | kl.lt

A. NAVALNAS SAKO, KAD BUS PERKELTAS Į GRIEŽČIAUSIĄ KALĖJIMO KAMERĄ

  • 5

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas trečiadienį, praėjus dienai po to, kai teismas atmetė jo apeliaciją dėl 19 metų laisvės atėmimo bausmės, pareiškė, kad bus perkeltas į griežčiausią kalėjimo kamerą visiems metams.

Praėjusį mėnesį A. Navalnui skirta daugiau nei dvigubai didesnė bausmė – nuo devynerių iki devyniolikos metų, be to, teismas nutarė išsiųsti jį į ypatingo režimo koloniją, o ne palikti griežto režimo kalėjime.

Pastaruosius mėnesius 47-erių vyras, kuris dabar atrodo gerokai sulysęs, ne kartą praleido tardymo izoliatoriuje.

„Vakar, iškart po apeliacijos, mane nuvedė pas komisiją ir pasakė, kad dėl mano netinkamo elgesio 12 mėnesių būsiu perkeltas į EPKT“, – rašė jis socialiniame tinkle, turėdamas omenyje kameras, kuriose kaliniai laikomi pačiomis griežčiausiomis kalėjimo sąlygomis.

„Tai pati griežčiausia įmanoma bausmė visų tipų kolonijose“, – sakė jis.

Nebuvo aišku, ar jis bus laikomas specialaus režimo kolonijoje, ar griežto režimo kalėjime už Maskvos, kur jis kalinamas šiuo metu.

A. Navalnas organizuodavęs didžiulius antikremliškus protestus Rusijoje.

Jis buvo suimtas 2021 metų sausį, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl apnuodijimo jis kaltina Kremlių. Pastarasis tai neigia.

Rugpjūtį teismas netoli Maskvos esančiame kalėjime jam skyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų sukūrus organizaciją, kuri kenkė visuomenės saugumui, vykdydama ekstremistinę veiklą.

A. Navalnas iš kalėjimo pasmerkė V. Putino puolimą Ukrainoje ir paragino rusus neprarasti valios priešintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Janas

Navalnas Sakašvilis,Gabris labai nuoširdžiai dirba Amerikos labui,kitaip sakant Amerikos agentai.kas čia blogai juk ne Rusam....

Nieponial

Sėdi kalėjime ir rašinėja anekdotus socialiniuose tinkluose?Tai kas ten kolonijose tada darosi pas PutYną,jei griežtas režimas toks demokratiškas?

tegul ten ir gala baigia

koks gali buti jam gailestis ? jis norejo savo sali ivelti i kruvina konflikta kad brolis eitu pries broli vardan amerikos interesu. matem toki zyda lenina katras uz vokeciu auksinius sukure bolseviku komunistu kruvina maidana. Dabar jus manot kad jis yra politinis kalinys......hi hi hi Jis tik doleruku norejo usidirbti.....ne svarbu kokia kaina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS